Autor Wątek: Wędka method feeder z jak najkrótszą długością transportową  (Przeczytany 1700 razy)

Offline poczatkujacy1234

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
witam..
stoję przed zakupem pierwszej wędki w życiu, mój kolega który zabrał mnie po raz pierwszy na ryby, łowi na method feeder i ja też bym chciał.
problem w tym że chcę jeździć rowerem na ryby, i potrzebuję kupić jak najkrótszą (po złożeniu) wędkę nadającą się do method feeder. Podajniki 30g.
polecicie mi coś? dziękuję z góry :)

póki co znalazłem:
Dam BACKBONE II 50-100 g 69 cm - 330 cm
York Mystical Tele Travel 54 - 240 cm 60G
Flagman SRT300 0-100 g 70 cm - 300 cm

Offline brendas

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
Po co aż tak się ograniczać? :)
Sam często jeżdżę rowerem z wędkami osiągającymi po złożeniu ok. 135 cm.
Kuba

Offline Miwol

• Ekspert
  • Reputacja: 136
  • Ulubione metody: method feeder
Wielu użytkowników forum jeździ na ryby rowerem i są wątki o zapakowaniu sprzętu na rower, skuter, ... Musisz poszukać. Pierwszy sposób, który mi przychodzi do głowy to kupno rury pcv w budowlanym, zrobienie otworu na uchwyt kołowrotka (jeśli będziesz przewozić bez rozmontowywania) i przyczepianie jej np. rzepami do ramy.

Zapomniałeś o najważniejszym - jak daleko chcesz łowić, jakie ryby, jaka moc wędki, jaka metoda połowu itd. Długość transportowa to rzecz drugorzędna. Z pewnością zapomnij o wędkach za 50 zł i lepiej dołóż min. drugie tyle.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline pknr1

• Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
Spojrz na trzyskłady Daiwa Black Widow Feeder 270-330.

Offline paparoach

• Reputacja: 62
Tak , szukaj wędki 3 metrowej w trójskładzie .
Wejdź sobie na alledrogo albo na stronę dowolnego sklepu internetowego i ustaw filtr wyszukiwania na długość powiedzmy 290-315 cm i ilość składów 3 lub długość transportowa 100-115cm.
Jeśli chodzi o teleskopy , tonie jestem ich zagorzałym wrogiem ale wędka Feeder jest specyficzna bo tu jest wymienna szczytówka która nigdy nie jest teleskopowa i powoduje że zawsze będziesz musiał demontować zestaw do transportu albo jechać z wystającym delikatnym elementem wędziska .
Jest to kompletnie nietrafiony pomysł .
Wędka 3 metrowa na początek będzie dobrym wyborem .Długość transportowa takiego trojskładu ( de facto są tam 4 części uwzględniając wymienny element szczytowy ) powinna się zawierać w przedziale 100-110 cm .
Niżej raczej ciężko będzie . Kije 2,7 to już moim zdaniem do łowienia szybkościowego bardziej a teleskopy są fajne ale w bolonkach a nie feederach .

Offline brendas

• Reputacja: 64
  • Ulubione metody: bat i feeder
Ja ostatnio jechałem z Flagmanem Legend 3,3 m., podpietym wzdłuż do ramy, na spokojnie da się jechać, nic nie obciera i nie przeszkadza.

Wysłane z mojego moto g82 5G przy użyciu Tapatalka

Kuba

Offline katystopej

• Ekspert
  • Reputacja: 393
  • Rafał
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Flagman Cast Master 3,3m. Nic krótszego nie ma. We Flagmanie do transportu trzeba zdemontować szczytówkę więc długość to 100cm.

https://fatfish.pl/feeder/wedka-flagman-cast-master-feeder-medium-330-60
Dzierżno uzależnia

Offline krzysssiooo

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 11
Hej, możesz nawet kupić wędke teleskopową przeznaczoną do feedera np. Daiwa black widow tele. Wszystko zależy czego oczekujesz od kija no i możliwości transportu.

Offline magister82

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 8
Ja wiele lat jeździłem rowerem z pokrowcem na plecak to tez jest jakaś opcja

Offline Miwol

• Ekspert
  • Reputacja: 136
Możesz również kupić wędkę z przedłużką i wtedy będziesz miał dwie wędki w jednej np. Delphin Magma Duo Feeder 300/360 cm 90 g. Długość transportowa ok 105 cm.
Pozdrawiam,
Michał

Złów i wypuść

Offline ErykS

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 23
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Nie rozumiem dlaczego jazda rowerem ogranicza Cię z długością składów . Jeżdżę całe życie na ryby rowerem albo skuterem i nigdy mi to nie przeszkadzało , pokrowiec z wędkami na plecy na bagażnik torba z klamotami i można jechać nawet z dwuskladami.
Eryk :-)

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
Ja również jeżdżę z kijami 12ft w dwuskładzie (pokrowiec ok.192cm) i jakoś daję radę. Chyba tylko jazda w gąszczu drzew/zwisających gałęzi może być stanowczym utrudnieniem, a tak poza tym nie widzę większych przeszkód.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉