Autor Wątek: Mikado Excellence Method Feeder 3,50 90 g - prośba o opinie  (Przeczytany 2127 razy)

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
Witam, co sądzicie o tej wędce:
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/mikado/26840-mikado-excellence-method-feeder-350-90g.html
Może ktoś z was posiada tą wędkę i może coś o niej powiedzieć??

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 38
Odp: Mikado Excellence Method Feeder 3,50 90 g - prośba o opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 31.08.2018, 20:35 »
Ja posiadam wersję 3.3 m i jak dla mnie jest ok, co prawda nie złowiłem na nią jakiegoś okazu, ale na pewno jej akcja jest inna niż wędki UV o tych samych parametrach (posiadam UV). Excellence gnie się w miarę obciążenia albo walki ryby, wydaje się być mocniejsza, ale tego jakoś nie sprawdziłem bo ciężko to wykonać. Na pewno nie jest to kij kluskowaty, który zaraz się wygnie w pół, jak chociażby Shimano Beastmaster (swoją drogą też bardzo fajny kij) czy Trabucco Selektor Commercial Feeder. Wędka ma, można by rzec, większe przelotki od klasycznego feedera z Mikado - dla porównania mam Golden Bay. Uważam, iż w przedziale do 200 zł Excellence czy UV to są na prawdę dobre kije, i nie ma sensu przepłacać, chyba że ktoś lubi konkretną markę czy dany model kija. Prawda jest taka, że ilu użytkowników tyle opinii, i na pewno znajdzie się ktoś komu nie będzie pasować. Ja szukałem kija do metody w przedziale do 200 zł i mam Mikado Excelence, UV oraz inny kij firmy York, który uważam za godny polecenia, a także kije droższe. Żaden filmik nie jest w stanie odzwierciedlić faktycznej pracy kija, i tego jak komu dana wędka będzie leżała w dłoni. Dla jednego będzie spoko, drugiemu nie leży i nie będzie nią łowił. Ja polecam oba kije bo są godne uwagi.