Autor Wątek: Karta wędkarska bez 14 lat  (Przeczytany 7176 razy)

Offline Martinez

• Ekspert
  • Reputacja: 371
  • Wędkarz z zasadami
    • Galeria
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Karta wędkarska bez 14 lat
« Odpowiedź #15 dnia: 01.07.2024, 10:36 »
Chciałbym tylko delikatnie zaznaczyć, że w czasach, gdy byliśmy w podobnym wieku co Autor tematu, prawo nieco inaczej definiowało, a i też jesteśmy pokoleniem, które świetnie radziło sobie samemu.
TKKP - Tarnowski Klub Karpiarzy Przeklętych ;)

Online cthulhu

• Ekspert
  • Reputacja: 213
« Odpowiedź #16 dnia: 01.07.2024, 10:43 »
Ja kartę posiadam od 11 roku życia czyli chyba czwarta klasa. Ojciec ani starsi bracia nie wędkowali. Na ryby pamiętam że rowerami się jeździło z kolegami. Nikt wtedy nie cierpiał z powodu tego zapisu....ale faktycznie jak to Martinez  wspomniał inne czasy były. W ogóle jak sobie uświadamiam, że na te wszystkie dołki (Komorów , Bobrowniki, Czajki, Dwudniaki) co teraz samochodem jeżdżę, wcześniej rowerem dymałem to jestem pełen podziwu dla siebie. Dzisiaj by mi się nie chciało  ;)

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #17 dnia: 01.07.2024, 10:56 »
Ja latami ryzykowałem, i nikt nigdy nie zwrócił na mnie uwagi nawet jak w twoim wieku chodziłem sam ze szczupakówką nad wodę, czy to strażnicy czy policjanci kontrolowali sobie wędkarzy siedzących obok a nas omijali szerokim łukiem. Nie żebym namawiał do takich akcji i najlepiej byłoby jakby ktoś dorosły z tobą jeździł ale dopóki nie trafi się na służbistów to nie powinno być żadnego problemu 8)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2226
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 01.07.2024, 11:54 »
A ja coś jak przez mgłę pamiętam (ale tak naprawdę jakieś urywki sceny), że mi chyba kiedyś strażnicy wędkę zawinęli i musiałem ją odbierać w PZW.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Online fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 902
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #19 dnia: 01.07.2024, 12:14 »
Mnie też w wieku 12-13 lat przyłapała straż rybacka na łowieniu bez karty, ale obeszło się na ostrzeżeniu, choć stresu jako dziecko się nieźle najadłem ::).
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline pknr1

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 44
  • Ulubione metody: tyczka
« Odpowiedź #20 dnia: 01.07.2024, 12:27 »
Do nas policjanci podeszli tylko raz, myśleliśmy że już po robocie a oni spytali tylko czy ryby biorą i czy wszystko w porządku. Najwidoczniej miałem sporo szczęścia ;)

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #21 dnia: 01.07.2024, 12:32 »
Wielu z nas jest rodzicami. Pozwolilibyście swoim dzieciom na to co robiliście w ich wieku?

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
« Odpowiedź #22 dnia: 01.07.2024, 12:55 »
Wielu z nas jest rodzicami. Pozwolilibyście swoim dzieciom na to co robiliście w ich wieku?

Ja akurat mam dwie córki... ale... ZAPOMNIJ ;D ;D ;D
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2226
  • MFT
« Odpowiedź #23 dnia: 01.07.2024, 13:04 »

Ja w wieku mojej córki (13 lat) sam do babci do Warszawy na weekendy jeździłem, a w domu nie było telefonu... Całe dnie się latało po polach za osiedlem. Albo na budowie kolejnych bloków. I tego typu sprawy.
Teraz się boję córkę samą pięć kilometrów przez lasek i pole na rowerze do znajomej puścić. :(
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
« Odpowiedź #24 dnia: 01.07.2024, 13:25 »
Ja od obu dziewczyn mam już wnuki... cieszę się jednak kiedy zadzwonią, że dojechały, albo doleciały gdzieś na miejsce... wiedzą, że "tatek" się martwi :)
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline zwykly_michal

• Ekspert
  • Reputacja: 236
  • Ulubione metody: waggler method
« Odpowiedź #25 dnia: 01.07.2024, 18:07 »

Ja akurat mam dwie córki... ale... ZAPOMNIJ ;D ;D ;D

Mam jedną i też nie ma szans :)

Offline Zbyszek100

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
« Odpowiedź #26 dnia: 03.07.2024, 09:37 »
Ja kartę posiadam od 11 roku życia czyli chyba czwarta klasa. Ojciec ani starsi bracia nie wędkowali. Na ryby pamiętam że rowerami się jeździło z kolegami. Nikt wtedy nie cierpiał z powodu tego zapisu....ale faktycznie jak to Martinez  wspomniał inne czasy były. W ogóle jak sobie uświadamiam, że na te wszystkie dołki (Komorów , Bobrowniki, Czajki, Dwudniaki) co teraz samochodem jeżdżę, wcześniej rowerem dymałem to jestem pełen podziwu dla siebie. Dzisiaj by mi się nie chciało  ;)
A w jaki sposób ją wyrobiłeś?