Zemexa mam ale HIGH-PRO, czyli przynajmniej klasa wyżej, znacznie ponad budżet. Wędka super na małe i duże ryby, chociaż na karpiszony wolę By Dome. Nie wiem, jak jest ze szczytówkami do IRONa ale chyba trudno dostępne i drogie. Podobnie do HIGH-PRO.
Legenda bardzo chwalił Michał N. Chyba wersję 3,6 m i cw. 100 g. Szczytówki jeszcze dostępne.
Szczytówki na zapas warto kupić przy zakupie wędki. Później, jak wędka wyjdzie z oferty, to szczytówki też znikają.
Mikado Katsudo nie mam żadnego doświadczenia ale jest chyba coś na forum.
Delphin aeris, ciekawy kijek. Waga niska trochę mniej, niż Mikado ale przy feederze waga nie jest tak istotna, przecież wędka większość czasu leży na podpórkach.
Przelotki wyglądają na pochylone, pierwsza ma sporą średnicę 30 mm, prorokują więc dalsze rzuty., jeśli wędka jest dość sztywna.
Jednak pierwsze przelotki są dwustopkowe, co z jednej strony zmniejsza ciężar wędki ale naraża je na uszkodzenia. Wolę pierwsze przelotki na na trzech, mocnych stopkach.
Brak też przelotki na pierwszym składzie, co niektórym przeszkadza przy składaniu wędki, mi akurat nie. Większa odległość pierwszej przelotki od kołowrotka też wydłuża rzuty.
Reasumujc wędka wygląda na dość delikatną wędkę, umożliwiającą dalsze rzuty ale trzeba się z nią obchodzić dość ostrożnie.
Ciekaw jestem, kto ją pierwszy kupi i wystawi recenzję.