Siemka 
Macie jakieś sprawdzone, dobre przypony do metody zawiązane na plecionce? W necie doszukałem się od Mikado ale traktuje je jako ostateczność.
Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Niepotrzebnie. Są bardzo dobre. Z pozycjonerem włosa nawet. Tylko bierz x-strong. Jedyna wada, to ja bym zrobił 2 cm dłuższe. Ale łowię na nie od trzech? sezonów i jestem zadowolony.
Może coś się zmieniło na plus bo kiedyś miałem przypony ma żyłce z Mikado do metody i to była porażka... Igła pękała przy osadzaniu przynęt, a gumki się rwały i nie były w ogóle elastyczne. Tak zapamiętałem te produkty...
Niestety Mikado ma bardzo nierówną gamę produktów. Część jest super, a część do niczego się nie nadaje. W tym haki czy przypony.
W przypadku tej firmy niestety musisz być świadomy jakie serie czy modele są warte uwagi.
Ja np. główki jigowe z serii Jaws polecam bardzo mocno. Ogólnie spinningowych rzeczy jest sporo wartych uwagi.
Mam niezłe haki karpiówe z jakiejś tam serii.
Te przypony, które poleca Mostek wyglądają solidnie chociaż moje doświadczenia z przyponami Mikado nie są najlepsze. No ale to były ich pierwsze, pierwsze serie przyponow do metody jakoś w okolicy 2018r.