Autor Wątek: Podpórka na 2 wędki do metody  (Przeczytany 1053 razy)

Offline marcinb11

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
Podpórka na 2 wędki do metody
« dnia: 06.12.2024, 20:06 »
Cześć,

Jaką polecacie podpórkę do feeder arma na 2 wędki, pod Dolnik mam przy koszu fajke na 2 wedki preston o rozstawie 23 cm. Teraz pytanie czy znajdę taką podpórkę lub buzz bar o takim rozstawie żeby wędki leżały prosto względem siebie?

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 577
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Podpórka na 2 wędki do metody
« Odpowiedź #1 dnia: 06.12.2024, 21:32 »
Buzzer Bar Anaconda Adjustable Black 2 Rod 21-35cm

Rozstaw masz od 21 do 35 cm, gwint klasyczny, pasuje do wszystkich akcesoriów na rynku. Używam dwóch takich i nic złego się nie dzieje. Polecam :)
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline marcinb11

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #2 dnia: 06.12.2024, 21:45 »
Nie ma jakichś luzów?

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #3 dnia: 06.12.2024, 21:54 »
Trzeba raz na jakiś czas dokręcić śruby trzymające rozstaw ramion ale ogólnie to bardzo mi pasują. Nie doświadczyłem żadnych problemów z nimi.

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 340
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #4 dnia: 07.12.2024, 08:30 »
Do dwóch wędek korzystam z grzebienia Flagman 48cm, mam kilka lat już. Duża możliwość regulacji by sobie wędki ustawić jak się chce, czy na wprost czy lekko szerzej, bo np na wprost jakieś trzciny etc. Do tego lekki do noszenia.Ma również regulację przód tył.

Offline Wojtek8583

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #5 dnia: 07.12.2024, 09:52 »
Zakupiłem taka podporkę na przód pod dwa feederki do feeder Arma https://sklepdrapieznik.pl/42135-podporka-lorpio-feeder-gumowana-50cm.html.

Offline Azymut

• Ekspert
« Odpowiedź #6 dnia: 07.12.2024, 11:08 »
Uważam na łowiskach dobrze zarybionych, albo łowiąc typowo na metodę lepiej mieć dwie odrębne podpórki, najlepiej w literę "L" (pełno tego na rynku) bo gwarantuje to najlepsze bezpieczeństwo.

Przy podwójnym braniu, albo mocnym odjeździe dwie wędki położone na jednej podpórce to proszenie się o problemy od splątania po obijanie się wędek o siebie na wzajem.

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline maxek67

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7 dnia: 07.12.2024, 11:20 »
Najwygodniej jest zastosować 2 buzzbary o jednakowej szerokości nie za wąskie, bardzo wygodne i fajnie się to prezentuje wizualnie.

Offline carl23

• Ekspert
  • Reputacja: 340
  • to zwykły kłamca z wielkim ego jest...
« Odpowiedź #8 dnia: 07.12.2024, 15:30 »
Uważam na łowiskach dobrze zarybionych, albo łowiąc typowo na metodę lepiej mieć dwie odrębne podpórki, najlepiej w literę "L" (pełno tego na rynku) bo gwarantuje to najlepsze bezpieczeństwo.

Przy podwójnym braniu, albo mocnym odjeździe dwie wędki położone na jednej podpórce to proszenie się o problemy od splątania po obijanie się wędek o siebie na wzajem.
Nie ma z tym problemu, ale pod pewnym warunkiem-z tyłu dobre rod resty, ja korzystam przy krześle z tuplipanów guru, a  do fotela kupiłem te krótsze też z guru stealth czy jakoś tak. Jak porządnie osadzony dolnik, to nie ma szans na wyrwanie wędki i zmianę jej położenia. Jako hint jeszcze powiem, że arma nie skręcam na sztywno, oprócz wędek arm jest na pół sztywno i przy atomowym braniu działa również jak hamulec, nie zablokuje całkowicie ucieczki rybie ale da jej solidny opór i przesunie się na nodze o parę cm.
Co do gumowanych podpórek,z  zielonej lorpio średnio byłem zadowolony, po sezonie ta guma tak jakby podparciała, żyłka przesuwająca się po niej robiła takie farfocle. Piankowy grzebień lepiej mi się sprawdza, ale może na tej niebieskiej inna guma będzie i problem nie będzie występował.
Buzz bar i dwie podórki Lki, to nie jest rownież zły pomysł, chociaż literki U dadzą wg mnie jeszcze lepsze zabezpieczenie. Z takich korzystam na rekreacji, jak stosuję 4 podpórki wbijane w ziemię, to z przodu stosuję.