Autor Wątek: Jaki kołowrotek do katsudo 30g + nowy kijek  (Przeczytany 3179 razy)

Offline Jakrzysiek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Jaki kołowrotek do katsudo 30g + nowy kijek
« Odpowiedź #15 dnia: 03.04.2025, 06:53 »
Cześć.
Moja propozycja to Dam Quick Impulse 8 Feeder 4000 / Bardzo sprytne młynki za niewielkie pieniądze.
Mam rozmiar 5000 pod kijkami do 70gr do methody i są spoko. Przynajmniej mnie nie zawodzą na na cotygodniowych weekendowych połowach.

Offline Cost

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 27
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 03.04.2025, 08:01 »
Pewnie, że się nada. Zakładaj i jedź na ryby zamiast tydzień się zastanawiać. ;D

Offline Godzy12

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #17 dnia: 03.04.2025, 20:05 »
Pewnie, że się nada. Zakładaj i jedź na ryby zamiast tydzień się zastanawiać. ;D
Nie no rybki cqly czas jak nie spining to federek 😁 akurat plecionka na nim tez 0.6 takze wystarczy przelozyc z jeden na drugi kijek i tyle 😁 a na spokojnie sobie pomysle co tu wybrac

Offline Godzy12

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 05.04.2025, 13:51 »
Do tak delikatnego patyka poleciałbym Excelera 3000 z Ali.

Ja tam z ali kreciolow powyzej 150 nie zamawiam , tansze to wuj tak jak sie popsuje. No ale troche drozsze to idziesz do sklepu, masz gwarancje i byle duperela i robia. Kijek tez jakis z polskiego sklepu zamawialem, strzelila szczytowka czy moja wina czy nie nikt nie wnikal i wymienili 🙂

Offline adikos

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 05.04.2025, 14:17 »
Na ali mam jeden sklep wysyła ori daiwy w smiesznych cenach wysyłka szybka ceny 30%niżej niz w PL.Raz miałem tak z fuego przyszedł bez korbki :) zamiast korbki wysłali drugie fuego :)

Ciapaty

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05.04.2025, 14:39 »
Na ali mam jeden sklep wysyła ori daiwy w smiesznych cenach wysyłka szybka ceny 30%niżej niz w PL.Raz miałem tak z fuego przyszedł bez korbki :) zamiast korbki wysłali drugie fuego :)
Szkoda, że w Polsce nie ma takiej fajnej obsługi klienta.
Miałem okume epixor 4000
Po 2 tygodnia przy kijku kleniowym i małych woblerkach siadło łożysko na rolce.
Chciałem sam wymienić, ale jak jest gwarancja to bez sensu bym zamawiał łożysko....
Wysłałem do sklepu, wysłali na serwis.
Po 3 tygodniach kołowrotek wrócił do mnie..
Z kartką, że wszystko jest w porządku i nic nie zrobili XD
Na końcu i tak sam musiałem wymienić łożysko i go przesmarowałem smarami shimano bo sucho chodził

Offline Papi_feeder

• Ekspert
  • Reputacja: 60
« Odpowiedź #21 dnia: 05.04.2025, 17:00 »
Ja tam z ali kreciolow powyzej 150 nie zamawiam , tansze to wuj tak jak sie popsuje. No ale troche drozsze to idziesz do sklepu, masz gwarancje i byle duperela i robia. Kijek tez jakis z polskiego sklepu zamawialem, strzelila szczytowka czy moja wina czy nie nikt nie wnikal i wymienili 🙂
Ja kupiłem dwa legalisy i jedną sedonę. Po sezonie przy klasyku absolutnie bez zastrzeżeń. Dalej cicha płynna praca.
"Jestem podejrzliwy wobec ludzi, którzy nie lubią psów, ale ufam psu, który nie lubi jakiegoś człowieka". Bill Murray

Offline Godzy12

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 05.04.2025, 18:28 »
podeslesz linka tu czy na pw?😅

Offline adikos

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
« Odpowiedź #23 dnia: 05.04.2025, 20:28 »
Jasne wszystkie daiwy zamawiam tylko tu
Przykładowa daiwa fuego z tego sklepu wysyłka szybka do tygodnia masz w domu żeby wyszlo taniej dodajesz do koszyka pozniej przez coinsy discount finder znajdujesz w obnizonej cenie wymiana coins+kupon który znajdziesz na grupach i wychodzi sztos cena.
I just found this on AliExpress:
280,12zł | 2021 NEW Daiwa Fuego CS LT Spinning Fishing Reel  Baitcasting Reel 6+1BB Max Drag 12KG Spinning Wheel
https://a.aliexpress.com/_EzMeZ5a

Offline Godzy12

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 06.04.2025, 15:54 »
Jasne wszystkie daiwy zamawiam tylko tu
Przykładowa daiwa fuego z tego sklepu wysyłka szybka do tygodnia masz w domu żeby wyszlo taniej dodajesz do koszyka pozniej przez coinsy discount finder znajdujesz w obnizonej cenie wymiana coins+kupon który znajdziesz na grupach i wychodzi sztos cena.
I just found this on AliExpress:
280,12zł | 2021 NEW Daiwa Fuego CS LT Spinning Fishing Reel  Baitcasting Reel 6+1BB Max Drag 12KG Spinning Wheel
https://a.aliexpress.com/_EzMeZ5a
Excelee wychodzil 260 to tak sie czailwm ze dzis 305 🤣