Mam do Was, drogie madamy i żentelmeny, pytanie dotyczące zakupu kija do pellet wagglera. W sumie to może nawet do wagglera, ale z uwagi na fakt, że ryby, które głównie będę na ten kij łowił to karp, lin, amur, ale też zachłanne wzdęgi czy płocie pomyślałem że PW będzie dobrym wyborem. Techniką mocno zbliżoną do pellet wagglera łowię od kilku lat, jednak zawsze realizowałem to wędkami matchowymi. W tym roku zadomowiłem się na niedużym łowisku, na którym czuję, że wędka w specyfice pellet wagglerowej zrobi mi dobrze. W zasadzie to miałem kilka wędek na oku, jednak wpadł mi we wspomniane oko jeszcze kij Matrixa Aquos ultra w 11ft. W opisie tego kija jest informacja, że można nim komfortowo łowić wagglerami już od 2g, a sam cw to chyba nawet do 30g!?. Przyznam że taka opcja bardzo by mnie urządzała, tylko nie wiem jak z jej wiarygodnością. Jeżeli ktoś używa tego kija to bardzo bym prosił o kilka słów na jego temat, np jak kij reaguje na rybę 6-7 czy nawet 10kg. Mam nadzieję że nie trzaskiem

Ogólnie wybieram się obejrzeć ten kij. Rozważam jeszcze Prestona Ignitiona. Ogólnie celuje w kije dwuczęściowe 11 stopowe, w budżecie ok 300 zł, ale za coś co wywoła na mojej twarzy duży uśmiech z radością dołożę. Lekko zwinnie i dynamicznie

Z góry dziękuje za sugestie