Autor Wątek: Wędka do method feeder 3,30 50g pod komercję, do 1000 PLN, co kupić?  (Przeczytany 2808 razy)

Offline grzegorz88

• Ekspert
  • Reputacja: 166
Ja też mam SuperSlima 3.3 do 100g i polecam.
Z zapasem mocy,  celna, na mniejsze łowiska czy właśnie komercji z przylowem grubszych karpiowych czy jesiotrów i amurów wg mnie super.
No i na olx kupisz za 400pln.
Mi bardzo odpowiada i łowiło  mi się nim dużo lepiej niż testowanym przeze mnie Acolytem który kosztował x2 czy x3.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
Daiwa Super Slim jest super mam wersję 3,05 do 40g.
Posiadam też n'zon distance special method feeder 3,35 do 80g.
Dlatego szukam czegoś powiedzmy po środku, na razie na czele jest guru n'gauge 3,35 do 50g.
Jest jeszcze jak NYTRO 3,35 do 50g Model Marvelist Carp chyba się nazywa.
Muszę pomacać gdzieś.
Marvelist spoko kijek, znajomy rzucał tym około 70m. W swojej cenie ciekawa opcja

Offline graf74

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: method feeder
Cze ja mam 4 marvelisty 2x carp i 2 x light . Carp bardzo fajne kije smukle progresywne ,dobrze sie rzuca ,nie gubią ryb do 10 kg ogarniają. Łowie 2 sezon , głównie zawody tak ze lekko nie mają. Light to juz miekkie kije uzywam pod bombkę i klasyka .
Dzięki Kolego, wyglądają też zacnie, a jak wszyscy wiedzą kij musi podobać, mnie na pewno ;)

Pozdrawiam.

Offline perkusista30

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Cześć, podepnę się trochę pod temat ponieważ też szukam mocnego kija 3,3 i myślałem nad dwoma opcjami Guru N-gauge Pro Distance  oraz Daiwa N'zon Super Slim 100g albo 150g lecz tu się pojawia też interesująca wędka mianowicie Daiwa N'ZON Distance Special Method Feeder 3,35 / ≤80g - gdyby wybrać jeden z pośród tych trzech to który ?

Offline Gabriel

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
@graf74
To ja nie wiem czy poczujesz różnice i czy dodatkowy kij cokolwiek ci da jeżeli masz 3.05 do 40 i 3,35 do 80g.
Myślę ze kupując jakikolwiek inny kij - zdublujesz go z którąś ze szczytówek z tego do 40 albo do 80g.

PS kiedyś tak miałem łowiąc na muchę - po 2-3 długości z każdej klasy sznura itd. Ze spiningiem.. w sumie miałem co 5g od kija 2g po kij 80g.
W szafie las...i więcej myślenia przed wyjazdem co zabrać, niż łowienia było.
Na ryby to i tak jeździłem z 3 ulubionymi kijami. Ale jak nie mogłem na ryby jechać, a to przynajmniej na chwile do wędkarskiego pojadę i kupię sobie coś nowego.. a to przynętę, a to koszyk..a to kij...

Koniec końców przyszedł czas na wielka wyprzedaż, trochę sprzedałem, a jeszcze nadal w szafach się nie mieści.

Z wiekiem wiem ze lepiej cały czas i energie poświęcić na spędzanie czasu nad wodą, jak szukanie 'świętego Grala".

Offline graf74

• Nowy użytkownik
  • *
@graf74
To ja nie wiem czy poczujesz różnice i czy dodatkowy kij cokolwiek ci da jeżeli masz 3.05 do 40 i 3,35 do 80g.
Myślę ze kupując jakikolwiek inny kij - zdublujesz go z którąś ze szczytówek z tego do 40 albo do 80g.

PS kiedyś tak miałem łowiąc na muchę - po 2-3 długości z każdej klasy sznura itd. Ze spiningiem.. w sumie miałem co 5g od kija 2g po kij 80g.
W szafie las...i więcej myślenia przed wyjazdem co zabrać, niż łowienia było.
Na ryby to i tak jeździłem z 3 ulubionymi kijami. Ale jak nie mogłem na ryby jechać, a to przynajmniej na chwile do wędkarskiego pojadę i kupię sobie coś nowego.. a to przynętę, a to koszyk..a to kij...

Koniec końców przyszedł czas na wielka wyprzedaż, trochę sprzedałem, a jeszcze nadal w szafach się nie mieści.

Z wiekiem wiem ze lepiej cały czas i energie poświęcić na spędzanie czasu nad wodą, jak szukanie 'świętego Grala".

Coś w tym jest ;) ze spinningiem miałem to samo, po 10 latach kolekcjonerstwa nastąpiła wielka wyprzedaż, która wiąż trwa ;)
U mnie jest taki przypadek, że łowie z synem każdy z nas na jeden kij, czyli syn jak zwykle na bombkę i daiwa n'zone superslim i wtedy jestem o jeden kij jestem uboższy, hehe :)
Dlatego chcę coś dokupić, tylko dla siebie.
Dzięki za cenną poradę

Offline graf74

• Nowy użytkownik
  • *
Cześć, podepnę się trochę pod temat ponieważ też szukam mocnego kija 3,3 i myślałem nad dwoma opcjami Guru N-gauge Pro Distance  oraz Daiwa N'zon Super Slim 100g albo 150g lecz tu się pojawia też interesująca wędka mianowicie Daiwa N'ZON Distance Special Method Feeder 3,35 / ≤80g - gdyby wybrać jeden z pośród tych trzech to który ?

Szczerze to ja brałbym z tych co wymieniłeś Superslima.
Nie łowiłem Guru, więc się nie wypowiadam ale dla mnie superslim to jest super kij!
pozdro.

Offline Dario12345

• Nowy użytkownik
  • *
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Może coś z Flagmana? Armadale Grand 3,30 do 60g?

Offline graf74

• Nowy użytkownik
  • *
Dzięki, ale Flagman to nie moja bajka.
Jakoś mi ta marka nie leży, choć cenowo ma dobre oferty.

Offline zyziu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
MAP parabolix B/E PRO SUV 11ft
Polecam.

Offline Łowca42

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
Może to się nie zejść,

20-30g podajników i zasięg do 50m....

Mam Daiwę n zone do 50g.
Odrobinę ponad 40m rzucam regularnie i celnie podajnikiem 30g
Ale czy da się więcej,... być może są miszczowie, którzy to potrafią O:)
Też mam tą Daiwe a dokładnie nzon Z do 50cw choć uważam że te cw jest zaniżone, ciężko już ją kupić, nie wiesz kto ma na sprzedanie, najlepiej nową? świetny kijek pod komercję

Offline szulmar

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
nzon Z 11ft do 60gr jest nowa do kupienia na ebay, w dobrej cenie