Autor Wątek: Mikado Darkstar - ktokolwiek widział i macał ..  (Przeczytany 22652 razy)

Offline pr00

• Ekspert
  • Reputacja: 354
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Mikado Darkstar - ktokolwiek widział i macał ..
« Odpowiedź #90 dnia: 24.03.2026, 09:38 »
Bardzo mnie ciekawi na ile to dobry sprzęt (przy tej cenie) a na ile marketing mniej lub bardziej udolny.
Jeden YT już kiedyś mówił, że FB super kulki a pół od waftersa daleko było a że Quantum cud a malowanie schodzi od razu i śruby dziadoszczyzna.
Mikado przejęło Method Manie i sponsoruje wielu wędkarzy często związanych z trotką podobnie jak Mikado. Ciężko mówić o rzetelnej recenzji w takim wypadku. Przypomina mi się artykuł jak naukowcy powiązani subwencjami z Malboro badali wpływ palenia. Oczywiście wyszło, że nie jest źle.
Tak coś czuję, że i tu jest, bo nie kupuję tego że kosze czy wędki to ten sam poziom jak UKowe firmy. Lorpio owszem EVA ma fajne jakościowe ale wędka czy kosz to inna liga niż akcesoria.
Zobaczymy pod koniec sezonu jak i ta wędka i te koszyki konkurencja Prestonowa się sprawdzą nie tylko u sponsorowiczów a niezależnych wędkarzy.

Trochę nie rozumiem konwencji wypowiedzi.
U nas na forum masz wypowiedzi ludzi raczej nie związanych z marką, jest sporo recenzji i testów prywatnych właścicieli. Sam robię recenzje. Tutaj Mikado akurat zrobiło świetną robotę, stworzyli kij o dobrym blanku, na bardzo dobrych komponentach w rozsądnej cenie. Taki np. Preston używa w topowej Serii Supera X gorszych jakościowo komponentów (przelotki półkę niżej SG, uchwyt Webo) przy różnicy cenowej prawie 3 raz. Pierwszy raz Mikado zrobiło na prawdę topowa konstrukcje za bardzo dobre pieniądze. Chociaż sam nie jestem fanem Mikado to ten kij zamierzam wziąć na testy i porównać z topowymi konstrukcjami z UK i Japonii.

Offline motov8

• Ekspert
  • Reputacja: 257
Odp: Mikado Darkstar - ktokolwiek widział i macał ..
« Odpowiedź #91 dnia: 24.03.2026, 10:04 »
Jakbym dzisiaj miał kupić Browning Sphere (1200zł) a Mikado Darkstar (400zł) to bym wybrał Mikado.
Piszę o wersjach 10ft.
Niech zrobią allroundera 10ft 50g i to będzie killer.