Witam
Myśląc o przyszłym sezonie i zmianach jakie z nim przyjdą w moim życiu prywatnym, pomyślałem o zakupie wędki karpiowej. Ale nie takiej znowu zwykłej wędki, bo właśnie te 'półteleskopówki' przykuły moją uwagę a to ze względu na ich długość transportową. Wędka 12ft ma długość transportową 155 cm, 10ft - 129, a 9ft - 114 cm. To bez wątpienia jest ich wielkim plusem. Tylko jak spisują się one w realu?
W Holandii, gdzie mieszkam, wielką popularnością cieszy się seria Scope, ale kijki z tej serji odpuszczę sobie ze względu na ich cenę. Gdyż nie chcę na początek wydawać tyle kasy na coś co ma pełnić swego rodzaju rolę 'alternatywy' dla feedera. Moją główną uwagę skupiam na (H-Gun) Dwarf i H-Gun Retract.
Już niedługo będę miał w rękach kij 'Nash H-Gun 12' Retract Spod/Marker 4,5 ib' po którego obejrzeniu będę już coś mógł powiedzieć - a bynajmniej tak mi się wydaje. Dwarf to z koleji mała karpiówka, idealna na holenderskie kanały jak i może mi również posłużyć w moich pierwszych krokach w 'stalkingu' co jest jej kolejnym plusem - tak to widzę.
Tak więc proszę o wszelkie informacje na ich temat oraz wasze opinie.
Pozdrawiam