Autor Wątek: Rzeka na Chertsey w UK  (Przeczytany 3266 razy)

Offline Jumperradom

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: feeder
Rzeka na Chertsey w UK
« dnia: 08.12.2015, 22:50 »
Witam szanownych kolegów. Jestem nowy na tym forum i nie za bardzo się orientuje czy ten wątek był już zakładany jeżeli tak to z góry przepraszam. Chodzi mi jak w temacie o rzekę na Chertsey w UK a dokładnie jakie ryby można tam złowić , nadmienię ze kilka razy tam łapałem  ale oprócz kilku sztuk leszcza i płoci nic więcej nie udało się złowić . Czy na tej rzece są karpie i brzany jeżeli któryś z kolegów ma jakiekolwiek informacje byłbym bardzo wdzięczny za podzielenie się nimi . Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Tomek

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Rzeka na Chertsey w UK
« Odpowiedź #1 dnia: 09.12.2015, 10:53 »
Witaj na forum Jumperradom!

Tamiza na Chertsey ma chyba wszystkie ryby, ale głównie płoć, okonia, leszcza i jelca. Jest na pewno karp, kleń, brzana (sporadycznie), węgorz, szczupak oczywiście, podobno też sum. Niestety - jak woda stoi, a tak było często w tym roku, ryby słabiej współpracują.
Jeżeli rzeka nie ma koloru, a w tym roku była taka od czerwca do listopada praktycznie (brak deszczu) - to niestety wyniki są gorsze. Leszcz zwłaszcza jest bardziej podejrzliwy i trudniej go podejść. Na pływowej i mętnej wodzie w Richmond, łowi się go o wiele lepiej, nawet w ciągu dnia. Niestety tam ruch łodzi i kajaków jest spory...
Lucjan

Offline Jumperradom

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 14
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Rzeka na Chertsey w UK
« Odpowiedź #2 dnia: 09.12.2015, 14:39 »
Masz racje Luk ten sezon na Chertsey był słabiutki, kilka sztuk ładnego leszcza z początku sezonu, a potem jakoś martwo. Dzięki Luk za pomoc i te bezcenne informacje, pozdrawiam.
Tomek