Autor Wątek: Kiedy robimy zakupy?  (Przeczytany 10365 razy)

Offline Dyzma

• Ekspert
  • Reputacja: 183
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler method
Odp: Kiedy robimy zakupy?
« Odpowiedź #15 dnia: 09.11.2015, 18:49 »
Macie już sporą bazę sprzętu zakupionego. Ja aktualnie cierpię na braki, ponieważ przygodę z wędkarstwem rozpocząłem w lipcu zeszłego roku. Z tego powodu ciągle czuje niedosyt w ilości sprzętu. Szczególnie,że moja żona też lubi kija pomoczyć więc fundusze na wędkarstwo dziele na dwa i nie koniecznie to co jej pasuje podchodzi pod mój styl łowienia. Do tej pory zakupiłem dwie matchówki 3.9, jednego ciężkiego feedera na rzekę długości 3.9, selektora 3.6, i dwa spinningi dla małżonki. Woblery robię samemu. Sam nie lubię spinningować, a łowienie na żywca napawa mnie odrazą. Żal mi ranić jedne ryby, aby złowić inne.
Jak narazie mam po jednym własnym kołowrotku do odległościówki, spinningu i feedera. W zależności gdzie łowię wszystko przepinać muszę, a jak czegoś brak bazuje na sprzęcie pożyczonym od taty.
Zakupy to raczej kwestia bieżących potrzeb. Więc kupuje raczej w sezonie. Najlepiej jak dojdzie do tego jakaś promocja :-)
Dzięki forum wyniki, nawet pośród doświadczonych wędkarzy, mam niezłe, a nie dorobiłem się jeszcze nawet sita do przetarcia zanęty. Pozatym inwestuje w hobbystyczny warsztat stolarski, domowy browar, a po głowie już mi chodzi mała pasieka...

Ja mam na zbyciu jakieś sito chyba 4 mm. Oddam w gratisie tylko podaj adres bo się u mnie wala. Sito na kocioł nie na wiadro. Mi nie jest potrzebne a może Tobie się przyda. Oczywiście sito nowe.
Właśnie jestem na etapie poszkiwania miski z pokrywką i sita do tego. Jak w zeszłym roku było tego pełno, to teraz same wiadra, bądź wiadra z miską. Ale zestaw chyba Prestona w gozdawie bodajże wiadro miska i sito z uchwytem za ponad 230zl to chyba jakaś pomyłka.
Dzięki za propozycję, ale nie wiem czy nie kupię miski z pokrywką w markecie. Osobno uchwyt do krzesła (jeśli nie zrobię samemu), a dopiero do tego dopasuje sito. Szkoda żeby się walało i u mnie, a tak może się  jeszcze komuś przyda.
Jak by coś to jest jeszcze Drennana z fajniejszym zamknięciem http://skleptrabucco.pl/nowosc-drennan-wiadro-25l--sito--miska--pokrowiec/
Krzysztof

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 10.11.2015, 23:34 »
Ja się wstrzymuje z zakupami do nowego sezonu (muszę kupić dległościówkę :D) wszystko co potrzebne mam i mam nadzieje, że wytrzymam :-X
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline kop3k

• Ekspert
  • Reputacja: 320
  • Amat Victoria Curam
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #17 dnia: 15.11.2015, 15:08 »
Kupuje kiedy jest okazja 8)
Czym jest dla mnie okazja
Produkt nowy za 85% ceny
Produkt używany za 55-60% w bdb stanie
Jako że zdaje się że mam większość perełek na które poluje to powiem jak to robię.
Przeglądam dość często serwisy aukcyjne. W poszukiwaniu ofert ze źle przypisana kategorią
Większość z nas idzie na łatwiznę i korzysta z filtrów np szukając kolowrotka z wolnym biegiem na alledrogo stosując filtr "wolny bieg". Źle opisany produkt w złej kategorii  ( multiplikatory) i mam 2 X baitrunner 4000 fa za 300 zł nowe z paragonem i gwarancją.
Jednak najwięcej rzeczy idzie upolować w dobrej cenie na serwisach takich jak olx gdzie dogadujemy się na wysyłkę(telefonicznie).
Okazję są dość trudne do wylapania gdyż mamy duża konkurencje jednak idzie łatwo coś upolować w późnych godzinach wieczornych i z samego rana kiedy jest mniejszy ruch.

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
« Odpowiedź #18 dnia: 15.11.2015, 19:08 »
Ja się wstrzymuje z zakupami do nowego sezonu (muszę kupić dległościówkę :D) wszystko co potrzebne mam i mam nadzieje, że wytrzymam :-X

Co zamierzasz kupić ?

Offline FilipJann

• Ekspert
  • Reputacja: 191
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 15.11.2015, 19:19 »

Co zamierzasz kupić ?
Rozmyślam nad  Tubertini Xenia Match Light i Dragon Express Match, do tego kołowrotek prawdopodobnie Spro Passion :) i oczywiście wszystkie akcesoria.
Have fun.
Do what makes you happy.
And, ignore anyone who says you fish too much.
Life is too short to listen to those who don't respect your passion.

Filip! :)

Offline Mario8

• Ekspert
  • Reputacja: 185
« Odpowiedź #20 dnia: 15.11.2015, 19:25 »
Mam Dragona i Spro . Niestety za dużo Ci nie pomogę bo zestaw był ze mną dopiero jeden raz . Robi wrażenie dobrego zestawu . Teraz wymieniłem żyłkę na Trabucco S-FORCE MATCH  0,16mm  i na wiosnę na komercji zrobię porządek 8)