Autor Wątek: Red Hot Hilli Pellet - nowy czeski producent  (Przeczytany 6579 razy)

Offline Druid

• Ekspert
  • Reputacja: 419
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Red Hot Hilli Pellet - nowy czeski producent
« dnia: 20.12.2015, 11:52 »
Witam
Natknąłem się na taką stronkę :

http://www.pellet-zanetowy.pl/index.php

Czy ktoś zna ? Stosuje ? Jakieś opinie ?
Oferta dość ciekawa moim zdaniem
Pozdrawiam - Gienek

Offline JKarp

• Ekspert
  • Reputacja: 87
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Red Hot Hilli Pellet - nowy czeski producent
« Odpowiedź #1 dnia: 22.12.2015, 08:54 »
Używałem pelletu o którym piszesz czyli Red Hot i Kukurydzy. Mam też kulki owocowe bo te ich nazwy są jak dla mnie nie do zapamiętania ;) Mam jeszcze pellet sumowy BIG dzoser pellet 20 mm.
Pellety bardzo szybko pracują. Ja nazwałbym raczej je granulatem. Cenowo dość dobrze - czasem zdarzają się promocje.
Sumowy pellet trwały, długo wytrzymuje na zestawie. No jakoś suma nie dane mi było złowić ale może na drugi sezon ;D
Kulki mają dość dziwną strukturę - podobną do Carp Devil Baits jak znasz taką firmę. Kilka karpi dało się oszukać na te kulki.

A teraz coś na nie - z niewiadomych przyczyn po dwóch zamówieniach, które dotarły w normalnym czasie trzecie trwało ponad trzy tygodnie. Pomimo monitów przez FB i maili nikt nie reagował. Najpierw tłumaczyli się problemem z kurierami a potem zamilkli na dobre. Po moim którymś monicie, że w sumie to dziękuję już za towar nagle dostałem maila, że przesyłka nadana... Niestety ja nie przyjąłem dostawy. Nie może tak być, że zamówienie trwa i trwa.... Na całe szczęście nie mam zwyczaju wpłacać kasy z góry na konto.
Jesli chodzi o pellety mam namiar z OLX na pellety po około 9 zł za kilo w różnych smakach i rozmiarach :D
JK

Offline Piotr Bogdanowicz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 27
« Odpowiedź #2 dnia: 22.12.2015, 09:24 »
JKarp czyli nie polecasz tej firmy ? Bo co się okazało dystrybutorem tej firmy na Polskę obecnie jest nasz sąsiad z Knurowa który sprzedaje Vimarco dlatego pytałem Gienka o te kule i zamieścił pytanie na forum .... A już miałem nadzieję że będzie ciekawa firma nowa a tu d.... wielka jak stodoła
Pozdrawiam Piotr

Offline e-MarioBros

• Ekspert
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
« Odpowiedź #3 dnia: 22.12.2015, 09:24 »
Ta firma była w 2015 roku na targach w Zabrzu. Kupiłem trochę ich produktów do typowych zestawów karpiowych (kulki. dipy, posypki) - ale w tym roku nie wypróbowałem.
W następnym roku planuje zrobić kilka testów na łowisko w Ochabach lub w Uroczysku Karpiowym w Ligocie kolo Czechowic.
;)

« Odpowiedź #4 dnia: 22.12.2015, 10:32 »
Wiem, że ktoś z Jastrząb Karp ktoś na nie łowi z powodzeniem ale nie znam chłopaka :( a szkoda ... może to coś podobnego do Karla Neckla a na jego kulki i pellety miałem efekty :) Na Uroczysko chcę się wybrać z wiosny parę razy ale jak czas na to pozwoli i fundusze :)
Pozdrawiam Piotr

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 22.12.2015, 10:43 »
Piotr Bogdanowicz: na Uroczysku łowisz z wywózki czy tez może z rzutu? Do tej pory nie mam tam sukcesów, wtedy kiedy byłem ryba brała tylko z dużej odległości, łowili tylko Ci co wywozili zestawy. Ja bardziej myślę o tym łowisku w lecie (wtedy mam więcej czasu w tygodniu). Mi generalnie te przynęty firmy IMOTHEP się podobają, tylko że ostatnio raczej łowię na koszyczki ESP i Drennan a do nich w 90-05% stosuję szybciej, od kulek, pracujące pellety (a z IMOTHEP mam jednak tylko kulki)
;)

« Odpowiedź #6 dnia: 22.12.2015, 10:55 »
Łowiłem i tak i tak ... na wiosnę warto od strony rybaczówki siadać i połowisz z rzutu ale model lub łódka wskazane ... tam jest ryba nauczona daleko bo tak właściciel karmi wzdłuż markerów a szkoda. Łowisko nawet fajne tylko że dużo małego karpia...
Pozdrawiam Piotr

Offline JKarp

• Ekspert
« Odpowiedź #7 dnia: 22.12.2015, 13:06 »
JKarp czyli nie polecasz tej firmy ? Bo co się okazało dystrybutorem tej firmy na Polskę obecnie jest nasz sąsiad z Knurowa który sprzedaje Vimarco dlatego pytałem Gienka o te kule i zamieścił pytanie na forum .... A już miałem nadzieję że będzie ciekawa firma nowa a tu d.... wielka jak stodoła

Jak masz możliwość zakupu w sklepie to może dostawy będą bardziej powtarzalne. Ja kupowałem z tego linku co wrzuciłeś.
Może nie przekreślaj tak od razu i zapytaj o regularność dostaw ;)
Do Nikla raczej podobne to nie jest ;-)

A na Uroczysku będę w weekend majowy 2016 z Top Secret Baits Team gdzieś na samym końcu - stanowiska chyba 29 w górę czy od 30 w górę . W każdym razie nie ma tam już pomostów.
JK

« Odpowiedź #8 dnia: 22.12.2015, 13:44 »
%%% czy zasiadka :P Mam się czuć zaproszony ? :)
Pozdrawiam Piotr

Offline JKarp

• Ekspert
« Odpowiedź #9 dnia: 22.12.2015, 15:08 »
%%% czy zasiadka :P Mam się czuć zaproszony ? :)

Weź pierwszy człon zdania i wpadnij na zasiadkę :P
Oczywiśćie, że zapraszam :-)
JK

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #10 dnia: 22.12.2015, 16:50 »
 JKarp: Z tego co pamiętam to chyba 29, 30+ jest dość płytko.
Na wiosnę pod koniec marca łowiłem na 12 (na 95%), obok inny użytkownik forum na 11. Ryby ciągnęli tylko z 10 z dalekich wywózek (150 m minimum). Jak dobrze pójdzie weekend majowy spędzę na innej wodzie (nie wykluczam nawet Czechy- łowisko u Charliego), może będę wracał trasą Bielsko-Katowice niedaleko Czechowic.
Zrobiłeś już eksperyment z FM na większych karpiach? (pamiętam Twój głos w dyskusji w innym temacie).

Piotr Bogdanowicz: mówiłeś o stanowiskach 1-4 (tam jeden z kolegów połowił w lecie na FM z rzutu), czy o 15-18 ?
;)

« Odpowiedź #11 dnia: 22.12.2015, 20:29 »
Wszystko wszystkim temat o nowej firmie a zeszło na temat Uroczyska :) Napisze tak i 1-4  i  15-18 szło połowić z rzutu to najgłębsze miejsca ...
Pozdrawiam Piotr

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #12 dnia: 22.12.2015, 20:51 »
Thx, tak też się domyślałem, ze tam będzie najgłębiej :)
;)

Offline JKarp

• Ekspert
« Odpowiedź #13 dnia: 23.12.2015, 06:56 »
JKarp: Z tego co pamiętam to chyba 29, 30+ jest dość płytko.
Na wiosnę pod koniec marca łowiłem na 12 (na 95%), obok inny użytkownik forum na 11. Ryby ciągnęli tylko z 10 z dalekich wywózek (150 m minimum). Jak dobrze pójdzie weekend majowy spędzę na innej wodzie (nie wykluczam nawet Czechy- łowisko u Charliego), może będę wracał trasą Bielsko-Katowice niedaleko Czechowic.
Zrobiłeś już eksperyment z FM na większych karpiach? (pamiętam Twój głos w dyskusji w innym temacie).

Piotr Bogdanowicz: mówiłeś o stanowiskach 1-4 (tam jeden z kolegów połowił w lecie na FM z rzutu), czy o 15-18 ?

Co oznacza ten skrót bo nijak nie mogę się domyślić ???
Dzięki za info o głębokości. Łódkę zdalną mam , zapasowa para aku też jest, najwyżej dokupię jeszcze jedną parę.
Mam zamiar łódką wiosłową sprawdzić dno, postawić markery a łódką wywozić zestawy ( nęcenie właściwe też z łódki na wiosła ).

JK

Offline e-MarioBros

• Ekspert
« Odpowiedź #14 dnia: 23.12.2015, 10:00 »
FM - to mój skrót FeederMethod.
Łowię czasem na mniejszych zbiornikach z wędkarzem, który regularnie jeździ na Uroczysko i zna tę wodę bardzo dobrze (ale nie mam tel. ani e-mail). Używa łódki zanętowej. Czasami pogadamy trochę - widzę, że ma dość rozsądne podejście do karpiowania. Opowiadał, że na dobrych sesjach łowili, ze szwagrem nawet do 40 ryb - chyba na dwie lub trzy doby. Dużo sztuk ok. 6 kg a najczęściej przedział 6 - 12 kg. Czasem łowił też jesiotry.
Plan z łódką wiosłową i zanętową masz dobry, jak jedziecie na dłużej to raczej połowicie - może tylko wielkość ryb nie być zadowalająca.
Ja mam mało czasu i większość moich wypadów jest jedniodniowa lub dzień + noc, dlatego z tradycyjnego karpiowania (ale sukcesy miałem raczej poniżej przeciętnej) przeszedłem na FM i teraz wyniki mam lepsze (na zbiornikach mniej więcej do 5 ha).
;)