Autor Wątek: Jaką odległościówkę wybrać? 200-230 zł (płocie, leszcze, karpie)  (Przeczytany 18141 razy)

Offline fabikks

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: method feeder
Wybór padł na Fiume optimus. Może polecicie jeszcze jakiś kołowrotek do tej wędki? Myślałem nad Cormoran Corcast Super Jet match i VDE-R MATCH :)
Fabian

Offline kroszo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: waggler method
Wybór padł na Fiume optimus. Może polecicie jeszcze jakiś kołowrotek do tej wędki? Myślałem nad Cormoran Corcast Super Jet match i VDE-R MATCH :)

Trzymaj się od Cormoranów z daleka, tak przynajmniej mówili koledzy z forum. Do mnie właśnie dotarł Drennan Series 7 Float, Luk go polecał więc zamówiłem. Wygląda bardzo solidnie, w komplecie dwie zapasowe szpule o różnej głębokości. Na allegro taniej nawet niż w drapeżniku.

http://allegro.pl/kolowrotek-drennan-series-7-reel-float-9-30-nowy-i5924440147.html

Ewentualnie każdy mi polecał SPRO 740 Passion
Dziki Wschód

_luwro

• Gość

trzymaj się od Cormoranów z daleka, tak przynajmniej mówili koledzy z forum. Do mnie właśnie dotarł Drennan Series 7 Float, Luk go polecał więc zamówiłem. Wygląda bardzo solidnie, w komplecie dwie zapasowe szpule o różnej głębokości. Na allegro taniej nawet niż w Drapeżniku.

http://allegro.pl/kolowrotek-drennan-series-7-reel-float-9-30-nowy-i5924440147.html

Ewentualnie każdy mi polecał SPRO 740 Passion

Potwierdzam ! :)

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
Drennan nie jest zły.Ma jakieś małe minusy,ale można przymknąć oko.
Podobnie Spro Passion ,który ma też szpulę match ,co może być atutem -a to na przygodny spławik,do cieńszej żyłki na feedera- nie trzeba podkładu.
Z takich tańszych sprzętów to dość rozsądne wybory. Szaleństwa nie będzie,ale na pewno ładnych parę lat wykręcą.

Kołowrotków Cormorana to bym unikał, chyba,że tych z dawnych lat,ale to też niektórych.

Czesiek

Offline fabikks

• Aktywny użytkownik
Nie jestem osobą wymagającą jeśli chodzi o kołowrotki (o wędkach nie mogę tego powiedzieć) :P
Fabian

Offline kroszo

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 10
  • Ulubione metody: waggler method
Moim zdaniem porządny kołowrotek jest ważniejszy niż kij ale to moje subiektywne odczucie :)
Dziki Wschód

Offline dominik9166

• Ekspert
  • Reputacja: 31
  • Tylko C&R!
Cormoran robi słabe kołowrotki więc odpuść sobie tego cormorana.
Co innego wędki bo dobre robią :)

Wysłane z mojego LG-H320 przy użyciu Tapatalka

~Dominik

Offline fabikks

• Aktywny użytkownik
Moim zdaniem porządny kołowrotek jest ważniejszy niż kij ale to moje subiektywne odczucie :)
Oczywiście masz rację, ale przyzwyczaiłem się do kołowrotków z niższej półki (głównie dlatego, że szkoda mi było wyrzucić) ;D
Fabian