Autor Wątek: Metoda z klipsem do białych robaków  (Przeczytany 13919 razy)

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Metoda z klipsem do białych robaków
« Odpowiedź #15 dnia: 10.03.2016, 22:44 »
Dobre i cienkie clipy ma Prologic, można spokojnie zainstalować na włos i biały Robak po przebiciu nie zalicza od razu padaczki Jest jeszcze inne podobne rozwiązanie, które mi kiedyś pokazał kolega karpiarz - bierzemy przypon z cienkim hakiem i nawlekamy białe na hak, po czym przesuwanymi  dalej żeby weszły na żyłkę zakładamy tak 5-7 szt i potem wiążemy żyłkę na kółko, hak odcinamy  i zawiązujemy do przyponu, na którym będziemy łowić, za hakiem jako kółko na włosie - patent fajny, sprawdza się przynęta długą ma żywotność, tyle że dosyć pracochłonny.
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #16 dnia: 10.03.2016, 23:13 »
Dobre i cienkie clipy ma prologic można spokojnie zainstalować na włos i biały Robak po przebiciu nie zalicza od razu,, padaczki,, jest jeszcze inne podobne rozwiązanie które mi kiedyś pokazał kolega karpiarz bierzemy przypon z cienkim hakiem i nawlekamy białe na hak po czym przesuwanymi  dalej żeby weszły na żyłkę zakładamy tak 5-7szt i potem wiązemy żyłkę na kółko hak odcinamy  i zawiazujemy do przyponu na którym będziemy lowic za hakiem jako kółko na włosie patent fajny sprawdza się przynęta długą ma żywotność tyle że dosyć pracochlonny

Ten patent z nizaniem białasów pokazał mi kiedyś kolega z Poznania. Tylko że on dawał po 20- 30 sztuk. To nie żart. Efekty miał, kilka razy gościł w WW, nawet chyba artykuł o nim był. Coś mi się tak zdaje, że zamiast szukać drugiej dziurki w pellecie, lepiej przetestować stare rozwiązania. :)

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2223
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 11.03.2016, 06:49 »
Ja używam robaków żywych, nie sztucznych. To pewnie zależy też od jakości robaków. Jedne są zwarte, inne pękają od byle dotknięcia.
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Artur Kraśnicki

• Sklep Fish24.pl
  • Ekspert
  • Reputacja: 182
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 11.03.2016, 07:02 »
Dobre i cienkie clipy ma prologic można spokojnie zainstalować na włos i biały Robak po przebiciu nie zalicza od razu,, padaczki,, jest jeszcze inne podobne rozwiązanie które mi kiedyś pokazał kolega karpiarz bierzemy przypon z cienkim hakiem i nawlekamy białe na hak po czym przesuwanymi  dalej żeby weszły na żyłkę zakładamy tak 5-7szt i potem wiązemy żyłkę na kółko hak odcinamy  i zawiazujemy do przyponu na którym będziemy lowic za hakiem jako kółko na włosie patent fajny sprawdza się przynęta długą ma żywotność tyle że dosyć pracochlonny

Ten patent z nizaniem białasów pokazał mi kiedyś kolega z Poznania. Tylko że on dawał po 20- 30 sztuk. To nie żart. Efekty miał, kilka razy gościł w WW, nawet chyba artykuł o nim był. Coś mi się tak zdaje, że zamiast szukać drugiej dziurki w pellecie, lepiej przetestować stare rozwiązania. :)
Tak, dokładnie na karpia - nakładał około 40-50 szt., ale na leszcze wystarczy mniejsza porcja :)
Moje paliwo to wędkarstwo bez niego nie jadę.
Pozdrawiam
Artur Kraśnicki