Autor Wątek: Kołowrotek, którego nie znam  (Przeczytany 7180 razy)

Ryba1987

• Gość
Odp: Kołowrotek, którego nie znam
« Odpowiedź #15 dnia: 02.01.2015, 20:28 »
Inwestycja w Mikado i Jaxon to strzał w stopę, chociaż kije Mikado (ultralightciki) całkiem znośnie wspominam :) Kołowrotka mikado/dragon/jaxon - darmo nie chce :)

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
« Odpowiedź #16 dnia: 02.01.2015, 20:33 »
Dragonowskie Fishmakery to bardzo dobre konstrukcje.
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish:

Ryba1987

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 02.01.2015, 20:38 »
Do spinningu tylko okuma/spro/penn/shimano (japan)/daiwa - chociaż te co niektóre też mam wrażenie że chcą jaxona naśladować. Ja już z jednosezonówek wyrosłem :) wole wydać 600-800zł ale mieć na 10 lat pewny sprzęt, a nie kupować po 100zł co 2 lata i w sumie nic z tego nie ma - z kołowrotkami jak z butami :) Tylko bogatego stać na tanie buty :)
Ale niech każdy łowi czym chce :) Ja tylko mówie swoje doświadczenia ze sprzętem a troche tego przerobiłem :)

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 02.01.2015, 21:05 »
Do spinningu tylko okuma/spro/penn/shimano (japan)/daiwa - chociaż te co niektóre też mam wrażenie że chcą jaxona naśladować. Ja już z jednosezonówek wyrosłem :) wole wydać 600-800zł ale mieć na 10 lat pewny sprzęt, a nie kupować po 100zł co 2 lata i w sumie nic z tego nie ma - z kołowrotkami jak z butami :) Tylko bogatego stać na tanie buty :)
Ale niech każdy łowi czym chce :) Ja tylko mówie swoje doświadczenia ze sprzętem a troche tego przerobiłem :)
Zgadzam się z Tobą z tą jednak różnicą,że nie każdy łapie na tym na czym by chciał,ale na tym na co go stać.Droższy sprzęt,może i lepszy,ale więcej ryb nie złapie,co najwyżej mamy większy komfort(najczęściej psychiczny) w trakcie łapania i większą pewność,że coś się nie zepsuje w najmniej oczekiwanym momencie.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 02.01.2015, 21:58 »
W każdej marce są perełki,niektóre nawet teraz bym chętnie nabył choć to sprzęt z przed 10-15 lat(jaxon.mikado)
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 524
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 02.01.2015, 22:00 »
Jeśli chodzi o budżetówkę to uważam że Dragon daje radę!!
Arek