Autor Wątek: Nowe podajniki Prestona - Dura Banjo  (Przeczytany 5445 razy)

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Nowe podajniki Prestona - Dura Banjo
« dnia: 20.06.2016, 09:39 »
Preston Innovations wypuszcza nowy typ podajnika na rynek wędkarski, jest nim Dura Banjo, czyli następca wykorzystywanego przez wędkarzy podajnika typu banjo. Więcej tutaj:

http://splawikigrunt.pl/nowosci-na-rynku-szczegoly-327.html

Czy sądzicie, że nowy typ podajnika będzie wędkarskim hitem? Jak dla mnie Prestonowcy skorzystali z Hybrida z Guru, może nie skopiowali, ale na pewno się 'mocno oparli' :) Wprowadzili jednak kilka ciekawych rozwiązań, jak chociażby dwie rurki, krótszą i dłuższą. Cena jest ta sama co innych podajników, rewolucji więc nie ma. Na pewno jednak odzyskają trochę rynku, jakby nie było Guru mocno zamieszał w ostatnich dwóch latach, jeżeli chodzi o Metodę... Jedno jest pewne, podajnik się nie będzie rozpadał, dostępna zaś będzie dobra foremka. Czy dopasuje do Hybridów? :)
Lucjan

Offline Michał Mikuła

• Ekspert
  • Reputacja: 118
    • Galeria
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Nowe podajniki Prestona - Dura Banjo
« Odpowiedź #1 dnia: 20.06.2016, 12:54 »
Moim zdaniem będzie skuteczny jak Hybrid ale w trochę zimniejszych okresach kiedy nie dajemy tyle towaru - ma niższe burty przez co mieści go mniej.
Foremka - podobno najlepsza na rynku - też nie zaszkodzi. Fakt, że nie używałem ani tej Prestona ani Guru ale foremka z przyciskiem wydaje mi się bardzo dobry.
Fajny patent z rurką i zmianą podajnika bez rozwalania zestawu. Chociaż nie korzystamy z tego co chwilę tylko max kilka razy na sesję to jest to kolejny argument za.
Nie zapominajmy o upodobaniach jeżeli chodzi o firmy, wielu ma swoje ulubione :)

Pytanie jak z dostępnością (poza UK) bo Hybrid nie jest tak łatwo dostępny u mnie w sklepach. Tak jak podajniki do metody są praktycznie w każdym tak Hybrid widziałem w Centrum Wędkarskim ale tylko w wersji Small.
Michał

Karp: 11 kg; 10 kg
Leszcz: 55 cm - 2,7 kg
Jesiotr - 105 cm
Karaś srebrzysty: 32 cm
Lin: 43 cm

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #2 dnia: 20.06.2016, 14:10 »
Jeżeli chodzi o dostepność, to Preston problemów raczej nie miewa, inaczej z jego dystrybucją w Polsce. Ale znając Drapieżnika, będą to mieli bardzo szybko. Gorzej ze sklepami...

Mnie w Hybridzie denerwuje trochę ta długa rurka, amortyzatorów nie używam, więc wersja krótsza na pewno by mi nie przeszkadzała :) Jak zwykle trzeba jednak połowić i przetestować aby mieć pełny wgląd :)
Lucjan

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 20.06.2016, 20:48 »
Krótsza rurka Luk? - do Guru też jest
A co do prestona  to ściagasz miseczkę, wymieniasz na inna bez rozpinania zestawu