Na pewno pojawią się jeszcze w okazyjnych cenkach w sklepach. Mam taki młynek ale przyda mi się. Nie wiem jednak czy jest sens kupować taki młynek w tej cenie (nawet promocyjnej). Mam też Shimano Baitrunner DL 4000 FA i moim zdaniem wcale nie ustępują ani pracą ani jakością wykonania tym X-Aero. Na plus jedynie dla x-aero - mają szerszą szpulę i łatwiej się rzuca na większe odległości. Gdybym jednak miał kupować teraz jakiś młynek to chyba byłby to Penn Spinfisher z wolnym biegiem. Ten x-aero sporo kosztuje i jakoś zbyt plastikowo grafitowy on jak za te pieniądze. Jednak metalowe młynki są przyjemniejsze nawet dla oczu :p
Chciałem sprawdzić na własnej skórze i sprawdziłem (kupiłem i złego słowa nie mogę powiedzieć - fajne są baitrunnerki zarówno DL, x-aero jak i ST (tu już metalu ciężko się doszukać;) ale chyba za dużo musimy za nie płacić).
Reasumując - jeśli chcesz Shimano z niższej półki to zdecydowanie DL FA / FB zamiast x-aero (nie warto moim zdaniem tu przepłacać) a jeśli chciałbyś solidną maszynkę to tylko BBLC (to już młyn a nie młynek) albo PENN

Ale Ty chyba wiesz co kupujesz bo masz już jeden x-aero

Nie masz wrażenia że przepłacony ten młynek? Ja akurat kupiłem dość okazyjnie tu na forum więc nie płaczę z tego powodu

P.S. Trzeba jednak oddać x-aero, że ładnie się prezentują na kiju

Kurcze - to chyba kolejny plus