Autor Wątek: Hydrus Method Feeder Mould - NOWOŚĆ Browning 2015  (Przeczytany 18009 razy)

Offline Maciek

• Ekspert
  • Reputacja: 74
  • Dzień bez wędkowania jest dniem straconym.
Odp: Hydrus Method Feeder Mould - NOWOŚĆ Browning 2015
« Odpowiedź #30 dnia: 22.07.2015, 17:36 »
Skoro Maciek już zepsuł ten fajny wynik ;) to nie będę czekał do jutra :thumbup:
Nie mogłem ;) się powstrzymać :D
Maciek

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 22.07.2015, 17:50 »
Bardzo miło z waszej strony. Dziękuję.

elvis77

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 23.07.2015, 14:22 »
Wada kontrukcyjna koszyczka nie dawała mi spokoju i postanowiłem coś zmienić. Tak jak początkowo myślałem,wystarczyło zamienić tą lekko wchodząca tulejkę silikonową w której jest wciśnięty łącznik na trochę ciaśniejszą. Użyłem do tego kawałka około 16-17mm izolacji(otuliny) z kabla elektrycznego. Kabel ma średnicę 2,75mm,a fachowo przekrój 6mm2.  Wchodzi dość ciasno,może nawet za ciasno,bo ciężko będzie zmieniać przypon,a także w trakcie holu nie będzie tak łatwo się wypinał co było zaletą.
Może uda mi się między czasie zdobyć podobne wężyki np.do akwarium lub te trochę wyluzuję nad parą.

Offline musashi

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 15.08.2015, 18:09 »
Zakupiłem trochę z ciekawości w/w produkt,dlatego ,że z niektórych wyrobów firmy B. jestem na prawdę zadowolony.Kolejny
fakt to asortyment kupowałem w sklepie internetowym więc z oglądem był problem.A więc do rzeczy to co pisze elvis77 to
szczera prawda,ale polak potrafi tu tulejka tam super glue i jest git,ale nie rozumiem ,,chińskich konstruktorów,,szukałem
podajnika bez żeberek by czasem ,,wcisnąć fragmenty jakieś grubszej zanęty/przynęty a tu zonk mały wymiar tego ,,czegoś,,
złożoności techniczne i jakość wykonania podał nasz kolega.Foremka silikonowa do w/w wyrobu w porównaniu z firmami na D.czy P
a nawet ,,polskiego,, J to epoka węgla i to nie brunatnego a kamiennego.Ogólnie nie polecam nie bardzo można się nią posłużyć
mix lub pellet zostaje w ,,formie,,a nie w podajniku .Sorry pisane po testach na gorąco-stąd może te emocje :-)

Offline lebiu

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #34 dnia: 14.09.2015, 23:22 »
Muszę powiedzieć, że zakupiłem i się naciąłem. Do bani :thumbdown:
Bo przecież ten dreszczyk...

Offline Arcadius

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 9
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #35 dnia: 13.09.2016, 17:37 »
Właśnie zakupiłem podajnik Browninga Hydrus i przyznam, że dość ciężko mi było przesunąć wewnętrzną rurkę, aby wyciągnąć krętlik. Nic nie trzeszczy i nie wylatuje :) Nie wiem jaki wagowo ma kolega Elvis77, ale w swoim (20 gr)zauważyłem, że jest jednolita rurka wewnątrz podajnika pogrubiony tylko z jednej strony na krętlik i żadnych tulejek silikonowych. Może faktycznie pierwsze wypusty były niedopracowane i teraz są lepsze, mocniejsze i sztywniejsze. W weekend test nad wodą i się okaże, czy czasem po kilku rzutach nie pojawia się jakieś luzy. Jak któryś z kolegów napisał hybrydy Browninga po modyfikacji spisują się (osobiście nie narzekam i chwalę sobie te podajniki). Co do Hydrusa - połowimy i zobaczymy :)