Witam
Wczoraj wyskoczyłem na komercję celem przeprowadzenia małego testu sprawdzającego mój nowy nabytek a mianowicie „Gotowa do użycia mieszanka pelletu z dodatkiem najwyższej jakości olejów rybnych i atraktorów. Idealny produkt do zastosowania z materiałami PVA. Przeznaczenie: pokarm dla ryb”
Firma Adder Carp wypuściła na rynek Pellet Energy VBG System w 5 smakach, ja zakupiłem „Brzoskwinia & Łosoś”
W praktycznym wiaderku znajduje się 1 kilogram mieszanki, tak to nie pomyłka pellet 2mm pomieszany jest z jakąś sypką mieszankę w kolorze brzoskwiniowym.
Przygotowanie pelletu jest bardziej pracochłonne niż na przykład samego pelletu z Lorpio. Opis przygotowania można znaleźć na stronie np. Leszcza.
Na początku do podajnika, bo łapałem na metodę stosowałem samą zanętę tak zwaną 50/50 tylko, że zrobioną na bazie składników z firmy Lorpio. Na haczyku z gumką zawsze był założony pellet Robin Red, brania owszem były, ale sporadyczne. Po 40 minutach pellet z Adder Carp był praktycznie już gotowy do użycia, więc zacząłem go stosować i sam nie mogłem w to uwierzyć, ale brania miałem znacznie częściej. Podczas następnego wypadu postaram się porównać pellet z Adder Carp i Lorpio może to będzie wtedy jakieś porównanie, ale wczoraj chciałem tylko sprawdzić czy karpie zaakceptują ten pellet.