Autor Wątek: Pellet od Adder Carp  (Przeczytany 4470 razy)

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
Pellet od Adder Carp
« dnia: 17.08.2015, 18:40 »
Witam Kolegów :)
 Jest nowy pellet zamętowi z Adder, jako że w zeszłym sezonie dobrze sprawdzała mi się zanęta z tej firmy mam zamiar go nabyć. Tylko ciekawi mnie Wasza opinia na temat tego pelletu, jeżeli go już używaliście. :)
Robert

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Pellet od Adder Carp
« Odpowiedź #1 dnia: 17.08.2015, 20:14 »
Też go dzisiaj znalazłem. Przyłączam się do pytania kolegi.
Zbyszek

Offline koks

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2 dnia: 17.08.2015, 20:33 »
Az mnie to tez ze tak powiem zaciekawilo

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 24.08.2015, 23:56 »
Witam
Wczoraj wyskoczyłem na komercję celem przeprowadzenia małego testu sprawdzającego mój nowy nabytek a mianowicie „Gotowa do użycia mieszanka pelletu z dodatkiem najwyższej jakości olejów rybnych i atraktorów. Idealny produkt do zastosowania z materiałami PVA. Przeznaczenie: pokarm dla ryb”
Firma Adder Carp wypuściła na rynek Pellet Energy VBG System w 5 smakach, ja zakupiłem „Brzoskwinia & Łosoś”
W praktycznym wiaderku znajduje się 1 kilogram mieszanki, tak to nie pomyłka pellet 2mm pomieszany jest z jakąś sypką mieszankę w kolorze brzoskwiniowym.
Przygotowanie pelletu jest bardziej pracochłonne niż na przykład samego pelletu z Lorpio. Opis przygotowania można znaleźć na stronie np. Leszcza.
Na początku do podajnika, bo łapałem na metodę stosowałem samą zanętę tak zwaną 50/50 tylko, że zrobioną na bazie składników z firmy Lorpio. Na haczyku z gumką zawsze był założony pellet Robin Red, brania owszem były, ale sporadyczne. Po 40 minutach pellet z Adder Carp był praktycznie już gotowy do użycia, więc zacząłem go stosować i sam nie mogłem w to uwierzyć, ale brania miałem znacznie częściej. Podczas następnego wypadu postaram się porównać pellet z Adder Carp i Lorpio może to będzie wtedy jakieś porównanie, ale wczoraj chciałem tylko sprawdzić czy karpie zaakceptują ten pellet.  ;) 
Robert

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 01.01.2016, 13:39 »
Możesz się podzielić spostrzeżeniami? Jak się sprawdza?

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T przy użyciu Tapatalka

Marcin

Offline s7

• Ekspert
    • Galeria
« Odpowiedź #5 dnia: 03.01.2016, 00:15 »
Możesz się podzielić spostrzeżeniami? Jak się sprawdza?

Wysłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T przy użyciu Tapatalka

Pewnie, że mogę :), chociaż w poprzednim poście jest zawarte prawie wszystko.
Z porównań na następnych sesjach mogę wyciągnąć tylko jeden wniosek zasadniczy a mianowicie taki, że ten pellet sprawdzała się przede wszystkim w ciepłe dni. Nie sprawdził się w dni już późno jesienne, gdy temperatura wody spadła. W ciepłe dni na komercji był to mój pellet na tak zwane trudne dni gdzie inny towar w podajniku nie skutkował to właśnie ten Brzoskwiniowo / Łososiowy robił dobrą robotę. :thumbup:

PS Tak na marginesie mogę tylko dodać, że podstawową zanętą do koszyka, jaką używam podczas moich zasiadek jest też zanęta z firmy Adder.
Robert