Autor Wątek: Torba  (Przeczytany 9832 razy)

Offline zbyszek321

• Ekspert
  • Reputacja: 190
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Torba
« Odpowiedź #45 dnia: 19.10.2016, 21:59 »
Zbyszku, w zasadzie nie o to chodzi. Raczej o to, że producenci lub sprzedawcy podają wymiary w tylko sobie znany sposób. Wtedy porównanie pojemności różnych toreb może być problematyczne.

Jeśli materiał jest formowany w prostopadłościan (bo taka torba to zazwyczaj nie worek żeglarski), to ja chciałbym, żeby podano mi właśnie wymiary tego prostopadłościanu, a nie wymiary po zdeformowaniu wnętrza nietypową zawartością. To oczywiste. Jeśli jednak torba ma sztywne boczne kieszenie, to ja żądam informacji, że dany wymiar je uwzględnia lub nie uwzględnia.

Tu jest dobry przykład

Jeżeli największy wymiar wynosi 43 cm, to ja jednak chciałbym wiedzieć, czy dotyczy on tylko komory głównej, czy też całej torby (łącznie z bocznymi komorami). Jeśli odliczę na każda boczną komorę tylko 3 cm, to wyjdzie na to, że zostanie 37 cm na największą komorę.

Zbyszku, nie narzekam, raczej staram się zrozumieć :)
Mam wyrzuty sumienia. Pytałeś mnie o wymiary tej torby :-[
Zbyszek

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Torba
« Odpowiedź #46 dnia: 19.10.2016, 22:05 »
Zbyszku, nie miej wyrzutów. Cieszę się, że okazała się większa, niż wskazywał opis. Jest idealna, serio.
Nie chcę większej, nie chcę mniejszej, chcę tę!

Mam jedynie pretensje do Ciebie, że tak słabo opisałeś jej zalety. Jest co najmniej dwa razy lepsza :)

Jacek