Autor Wątek: Korum Twin Tip Plus  (Przeczytany 3616 razy)

Offline wojciu1

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Korum Twin Tip Plus
« Odpowiedź #15 dnia: 08.11.2016, 23:26 »
Sorry ale od razu nasuwa mi się następne pytanie - czy na skaldzie 2.2lb mogę ciskać najmniejszą rakietą zanętową typu spomb?

Właśnie też z uwagi na to już prawie kupiłem ten kij (prawie, bo jak wszedłem wczoraj popołudniu na Gozdawę, to już go nie było). Odpowiem tylko teoretycznie. Korum Barbel 2 lb ma cw. 180 gr. Ten kij będzie miał pewnie tyle samo, ew. nawet ciut więcej (koło 200?). W takim razie, myślę, że w miarę śmiało, zaś z wyczuciem i na mniejsze odległości, delikatniej, nawet średnią. Ale niech wypowie się ktoś, kto się rzeczywiście zna.
Pozdrawiam,

Wojtek

Offline pawlica

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #16 dnia: 08.11.2016, 23:29 »
No to ładna porażka! Mam nadzieję, że kij nie ma jakiś wad.

W UK zbiera dobre noty, uchodzi za mocną brzanówkę, wędkarze go chwalą póki co.
Wygląda na to , że mój miał. Co do samej sytuacji , jak mam nowy kij zawsze używam zaniżonych gramatur by chociaż w jakimś stopniu wyczuć patyk i ogólnie uważam z pierwszymi rzutami. Tym razem to się nie sprawdziło.
Na pewno nie powiem źle o samym wykonaniu itd bo kij bardzo fajny, Szkoda , że nie udało mi się nic w ten dzień złowić na te 2.2 by sobie wyrobić jakąś ogólną opinnie.
Tak czy siak raczej kupię coś mocniejszego i może to będzie wersja barbel bodajrze 13' do 180g

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #17 dnia: 08.11.2016, 23:32 »
Panowie, kijem tego typu da się zarzucać spombem, ale komfortu nie będzie. Polecam Wam co innego - duży koszyk z Guru. W zależności od wagi można postarać się o dobre osiągi, a dzięki klipowi dużą dokładność. Aby uzyskać efekt rozrzucenia ziaren czy pelletów, można opróżniać koszyk przed opadnięciem.

Spomb przy karpiówce 3 lb nie daje komfortu, co dopiero przy kiju 2.2 lb

Lucjan