Autor Wątek: Preston Carbonactive Classic 11-13 ft Feeder - prośba o pomoc  (Przeczytany 2300 razy)

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
http://www.ebay.de/itm/381321430991

Potrzebuję coś o tym kiju. Będę łowił na wodzie PZW i dość często na komercji. Długość idealna, z przedłużką czasem będę potrzebował do dalekich wyrzutów. Ryby jakie będę łowić mieszczą się w przedziale 1-5 kg, ale często jestem na komercji, wiec najpilniejszą sprawą jest zapas mocy, który pozwoli mi łowić karpie do 10 kg. Bardzo dziękuje za każda odpowiedz lub alternatywę dla tego feederka. Pozdrawiam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Odp: Preston Carbonactive Classic 11-13 ft Feeder - prośba o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: 01.12.2016, 11:07 »
Łykałbym jak pelikan ten kij, fajna opcja! Drennan ma teź kije z przedłużkami, ale to z 3.30 na 3.60. Tutaj na pewno masz extra zasięg i jakby dwie wędki w jednej, o różnych długościach.

Prestonom z tej serii można zaufać :)
Lucjan

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 01.12.2016, 11:12 »
Dziękuję, Luk, biorę w takim razie (ach, tylko czekać na wiosnę)

Offline Enzo

• Ekspert
  • Reputacja: 321
  • Ulubione metody: bat i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 01.12.2016, 11:18 »
Wczoraj miałem w rękach Competition Pro i Mini Plus. Competition do mnie nie przemówił :) ale  zakochałem się w tym MINI PLUS (trzeba zacząć zbierać kaskę). 
-" wyczyn wg mnie stanowi o sile wędkarstwa - Luk "

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #4 dnia: 01.12.2016, 20:12 »
To mamy podobnie - też zbieram (czaję się) na mini plus-a 10,6'. Wersja 10' to moja ulubiona wędka na niemal każdą okazję, a 8,6' jak mam mało miejsca bądź łapie 5-10 metrów od siebie.
Co do tego classic-a to klasik i z pewnością akcja nie będzie tu powodem do jakichkolwiek narzekań, w kilku słowach - będzie Pan zadowolony :)
A co do ceny to jest jak najbardziej OK, zwykle widzę je w  przedziale 150 - 180 EURO, tak więc to można nazwać okazją.

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 02.12.2016, 07:26 »
Dokładnie, przesyłka tylko 6 EURO. Cena jest świetna, z pełną gwarancją, dziś została wysłana Teraz tylko muszę sprzedać http://skleptrabucco.pl/trabucco-precision-xt-pro-picker-270-35-gr/ gdyż to nie kij dla mnie. Kupiłem w ciemno, 2 razy na rybach i klucha niesamowita, po prostu brak doświadczenia. Z karpikiem 5 kg 15 min walki. Heh obecnie lepiej łowi mi sie troszeczkę sztywniejszymi kijami (ale człowiek uczy sie na błędach).

Edycja moderatora:
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=1878.0
http://splawikigrunt.pl/forum/index.php?topic=2757.0

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 02.12.2016, 07:27 »
Zastanawiam sie nad drugim kijkiem. Słyszeliście coś o Tubertini Telica ? Podobno kij z niesamowitym zapasem mocy? (na drugiego Prestona mnie nie stać )

KrzysztofS

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 02.12.2016, 08:34 »
Mój kolega drugi sezon łowi Tubertini Telica 3,3 - wszelkiej maści karpie holują się pięknie  :)
Bardzo sobie chwali te wędki - ryby nie spadają, dalekie rzuty powtarzalne.

Offline skowron.krystian

• Ekspert
  • Reputacja: 135
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #8 dnia: 02.12.2016, 18:30 »
Dawidzie mam dla ciebie nie za dobrą wiadomość - bo jeśli nie lubisz kluskowatych kijów to ten jest właśnie taki  :/
Jest to bardzo fajny kij, pięknie wykonany, o fajnej akcji.
Oto jak się gnie na 80 kinowym sprzedawcy.  

Osobiście uwielbiam krótkie wędki, a jeśli już długie to te do Dutch Method, czyli ze stajni Preston-a były by to Dutch Master Serie. Porównując tego Classic-a do Dutch Master-a 12,8 widać od razu przeznaczenie tego drugiego

Classic ma mniejsze przelotki które są też zamontowane bliżej dolnika, jest też jak już wcześniej powiedziałem dużo bardziej kluskowaty - co mnie się bardzo spodobało. Co mi się też podobało to to co powiedział Luk - 2 w 1 - ale...
Fajny kij, miękki, który zanotuje najdelikatniejsze branie, zwłaszcza w zimowe miesiące gdzie ryby nie raz trzeba szukać i ta przedłużka to było by coś fajnego gdyby trzeba było jej szukać trochę dalej. I tu jeśli dobrze pamiętam, to Drennan się bardziej popisał, bo 'przedłużkę' dokładamy i w 5 sekund mamy 30 cm dłuższą wędkę. U Preston-a to już wygląda inaczej, co mnie trochę 'zawiodło' - na przedłużce jest przelotka :/

Daj znać Dawid o Twoich poczynaniach z tym kijem - może jakaś recenzja :)

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 02.12.2016, 20:27 »
Nie wiem, jak mam Tobie dziękować.  No, będę musiał dać sobie z nim radę, na pewno opiszę dokładnie pierwsze poczynania i serdecznie pozdrawiam.

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 02.12.2016, 20:40 »
Jeszcze jedno małe pytanko skoro już zakupiłem ten kij: jaki byście polecali kreciolek do niego?? Na obecną chwilę używam Fishmaker 2 Dragona, ale myślę nad kupnem czegoś typowego do tej wędki i chciałbym sie zmieścić w 600 zł.

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 984
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #11 dnia: 02.12.2016, 20:44 »
Jeszcze jedno małe pytanko skoro już zakupiłem ten kij: jaki byście polecali kreciolek do niego?? Na obecną chwilę używam Fishmaker 2 Dragona, ale myślę nad kupnem czegoś typowego do tej wędki i chciałbym sie zmieścić w 600 zł.

Łał, ale pytanie sformułowałeś :)

Robię sobie kawę i siadam w pierwszym rzędzie :beer: :shortcake: :hamburger: :pizza: :beer: :beer: :beer:
Stawiam na pięć stron wpisów.
Jacek

Offline Dawid1985

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 02.12.2016, 20:47 »
Heh No z feederem przygodę zacząłem rok temu, dlatego opinia każdego fachowca na wagę złota i czekam niecierpliwie