Autor Wątek: Proszę o pomoc - Cormoran Profiline Picker 270 cm, 5 - 30 g  (Przeczytany 1225 razy)

Offline tomek.pod

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Ulubione metody: feeder
Koledzy w tym sezonie złamałem najdelikatniejszą szczytówkę w mojej wędce Cormoran Profiline Picker 270 cm, 5 - 30 g. Chciałbym dokupić do niej szczytówki. Tu proszę osoby, które się na tym znają o pomoc w doborze. Z góry dziękuję za pomoc.
Feederowcy!!

Offline Manfred1979

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Proszę o pomoc - Cormoran Profiline Picker 270 cm, 5 - 30 g
« Odpowiedź #1 dnia: 02.12.2016, 11:47 »
Ja w takich przypadkach zawsze zalecam zakupić oryginalną szczytówkę w serwisie producenta. Problem w tym, że Cormoran nie ma serwisu w PL. Ja bym jednak próbował w sklepie gdzie kupiłeś wędkę - poprosić aby sprowadzili dla Ciebie taką szczytówkę właśnie z serwisu. Zapytaj też w jakimś dobrym sklepie który ma dużo towaru Cormorana - może ci sprowadzą. Alternatywnie możesz bezpośrednio skontaktować się z serwisem chyba w Niemczech.
Możesz też próbować dopasować jakąś, ale ja uważam, że lepiej zawsze mieć oryginalną, a nie dobierać jakieś, szlifować, itd. Idź do dobrego sklepu i powinni mieć wiadro pełne szczytówek - musisz sobie dopasować taką która będzie Ci pasowała. Nie sugeruj się wymiarami, bo one są tylko orientacyjne - stożek każdej szczytówki może mieć inny kształt, choć wymiar określony przez producenta może być identyczny.

Offline pejcz

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 30
  • Wędkarski komandos-popierduła
    • Galeria
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #2 dnia: 02.12.2016, 11:51 »
Polecam wysłać zapytanie na sklep@wedkarskisprzet.pl. Ja niedawno szukałem szczytówki 2 OZ do mojego Cormorana (Match Master Primos Feeder), skontaktowałem się z powyższym sklepem, oni zaś pisali do serwisu w DE no i koniec końców okazało się, że do mojej wędki już nie produkują i nie posiadają szczytówek, ale może Tobie się uda :)
Piotr

Machaj wędą, ryby będą!

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
« Odpowiedź #3 dnia: 02.12.2016, 17:21 »
Koledzy w tym sezonie złamałem najdelikatniejszą szczytówkę w mojej wędce Cormoran Profiline Picker 270 cm, 5 - 30 g. Chciałbym dokupić do niej szczytówki. Tu proszę osoby, które się na tym znają o pomoc w doborze. Z góry dziękuję za pomoc.
Tomek stary, bez urazy. Zapewne lubisz swój kijek i stąd taka reakcja aby mieć oryginał. Seria Profiline, to nie są (były) drogie kije i boję się, że nawet jak tobie ściągną szczytówkę, to bardzo możesz się zdziwić cenowo. Moja rada, nie kombinuj, bierz do sklepu sekcję przedszczytową i tam sobie dopasujesz gotowca za 13-15 PLN. A za 22 nawet węglówkę. Jestem pewien, że jak dobrze dopasujesz ugięcie, niczym nie będzie odbiegała od tej z kompletu.
Arek

Offline Jurek z Warszawy

• Ekspert
  • Reputacja: 166
  • Tylko wody PZW- no kill
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #4 dnia: 02.12.2016, 17:27 »

Offline tomek.pod

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #5 dnia: 02.12.2016, 17:30 »
Polecam wysłać zapytanie na sklep@wedkarskisprzet.pl.

Wysłałem zapytanie, poczekam na odpowiedź.

Gdyby było tak jak piszesz Arunio, to przejdę się po sklepach. Naprawdę lubię ten kijek...
Feederowcy!!