Autor Wątek: Nowe atraktanty Magnetic Lorpio  (Przeczytany 8689 razy)

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Nowe atraktanty Magnetic Lorpio
« Odpowiedź #15 dnia: 23.01.2016, 22:36 »
To tak jak ze mną ,w zimę wypije 2 piwa w lato 12 hehehehe :D :D :beer: :beer: :beer:

Offline s7

• Ekspert
  • Reputacja: 444
    • Galeria
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 23.01.2016, 22:44 »
Dokładnie tak jest tylko łowienie dużych ryb zimą musi być mega delikatne i super odchudzone w towar . :-X

Pozwolę sobie na pewną polemikę :-X
https://www.facebook.com/Spławik-i-grunt-1520239198215636/?fref=ts
"... O ile temperatury dochodzące do -8 w nocy to zimno Karpie niby powinny byc ospałe.
 Ale Paul Bennet na łowisku Grenville Lake w Cambridgeshire, po pierwszej nocy bez brania, zastosował taktykę ostrego nęcenia, nie przyjmując się pogodą .Do wody trafiło 10 kilogramów kulek tam wylądowały zestawy. W nocy się zaczęło...
 Paul złowił siedem karpi, powyżej 10 kilo, w tym tę bestię - ważącą 23 kilogramy!
 No i bądź tu mądry i pisz wiersze, mocne nęcenie zadziałało pomimo zimna"

PS "Zasady są po to, żeby je łamać, ale czy jeśli zaczniesz łamać zasady dla samej zasady łamania zasad, to czy łamanie zasad nie stanie się zasadą ?"
Robert

Offline Nathaniel

• Ekspert
  • Reputacja: 32
« Odpowiedź #17 dnia: 23.01.2016, 23:09 »
"Zasady są po to, żeby je łamać, ale czy jeśli zaczniesz łamać zasady dla samej zasady łamania zasad, to czy łamanie zasad nie stanie się zasadą ?"

:thumbup: ode mnie

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #18 dnia: 24.01.2016, 08:37 »
Nie wszędzie się sprawdzi, nie kupisz, nie dowiesz się :) . Rozmawiałem u mnie  w mieście z gościem z wędkarskiego, pytam czy ma coś nowego z Drennana na ten sezon albo z Lorpio, a on mówi a po co teraz kupować mam ? żeby leżało do wiosny ?, a ja mówie, ale trzeba już na sezon gromadzić towar a on nic nie odezwał się :)

Musisz otworzyć własny biznes i będziesz gromadził nowy towar już w październiku żeby ludzie przychodzili popatrzeć jak wygląda :) Żaden sklep nie będzie inwestowal w towar który się nie sprzeda.

Osobiście mam dobre doświadczenia z truskawka. Wchodziły bardzo ładne leszcze a łowiłem na kukurydzę w marcu przy 5C.

Czemu sądzisz że towar kupiony np na początku roku lub pod koniec ubiegłego się nie sprzeda ? Terminy ważności zanęt , przynęt nie są takie krótkie
Krzysztof

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #19 dnia: 24.01.2016, 10:54 »
Sprzedawca sklepu patrzy się na towar z perspektywy terminu płatności jaki ma faktura. W dzisiejszych czasach małe sklepy wędkarskie ledwo wiążą koniec z końcem i nie mogą mieć wszystkiego. Teraz wyjściem jest jakaś specjalizacja w czymś, dobra reklama, solidne zatowarowanie i podstawa - obsługa na najwyższym poziomie. Sklepy będą padać jak muchy w ciągu najbliższych lat, internet to rzecz, z której się albo korzysta i jest się na powierzchni, albo go nie używa i tonie jak Titanic. Wiele też problemu sprawia wiedza właścicieli sklepów lub sprzedawców, nie wiedzą co jest na topie, co można mieć na stanie aby zwiększyć atrakcyjność sklepu, wielu nie lowi ryb, sporo nie ma umiejętności handlowych (czyli nie umieją obsługiwać klienta). Brak umiejętności handlowych widać chyba najbardziej. Nawet w necie, dlatego jeden sklep internetowy ma dużo opinii :thumbdown: , a drugi znowu same :thumbup: praktycznie. I nie chodzi o cenę, to często sprawa drugorzędna, a o umiejętności handlowe, niektórzy nie nadają się bowiem do 'sprzedaży', lub przynajmniej do kontaktu z ludźmi :)
Lucjan

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
  • Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 28
  • Żadna technika nie jest mi obca
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #20 dnia: 24.01.2016, 11:42 »
Dokładnie tak jest tylko łowienie dużych ryb zimą musi być mega delikatne i super odchudzone w towar . :-X

Pozwolę sobie na pewną polemikę :-X
https://www.facebook.com/Spławik-i-grunt-1520239198215636/?fref=ts
"... O ile temperatury dochodzące do -8 w nocy to zimno Karpie niby powinny byc ospałe.
 Ale Paul Bennet na łowisku Grenville Lake w Cambridgeshire, po pierwszej nocy bez brania, zastosował taktykę ostrego nęcenia, nie przyjmując się pogodą .Do wody trafiło 10 kilogramów kulek tam wylądowały zestawy. W nocy się zaczęło...
 Paul złowił siedem karpi, powyżej 10 kilo, w tym tę bestię - ważącą 23 kilogramy!
 No i bądź tu mądry i pisz wiersze, mocne nęcenie zadziałało pomimo zimna"

PS "Zasady są po to, żeby je łamać, ale czy jeśli zaczniesz łamać zasady dla samej zasady łamania zasad, to czy łamanie zasad nie stanie się zasadą ?"

Takie ryzyko grubego nęcenia jest możliwe ale chyba w zimowisko karpi się wstrzelił bo normalnie to nawet pika by nie uświadczył po takim nęceniu , podobnie reagują leszcze w zimie łowienie ich musi być mega okrojone i spożywkę.

Offline Kafarszczak

• Ekspert
  • Reputacja: 164
  • Ważne, aby uwierzyć w moc zanęty i przynęty! :)
« Odpowiedź #21 dnia: 24.01.2016, 12:51 »
Sprzedawca sklepu patrzy się na towar z perspektywy terminu płatności jaki ma faktura. W dzisiejszych czasach małe sklepy wędkarskie ledwo wiążą koniec z końcem i nie mogą mieć wszystkiego. Teraz wyjściem jest jakaś specjalizacja w czymś, dobra reklama, solidne zatowarowanie i podstawa - obsługa na najwyższym poziomie. Sklepy będą padać jak muchy w ciągu najbliższych lat, internet to rzecz, z której się albo korzysta i jest się na powierzchni, albo go nie używa i tonie jak Titanic. Wiele też problemu sprawia wiedza właścicieli sklepów lub sprzedawców, nie wiedzą co jest na topie, co można mieć na stanie aby zwiększyć atrakcyjność sklepu, wielu nie lowi ryb, sporo nie ma umiejętności handlowych (czyli nie umieją obsługiwać klienta). Brak umiejętności handlowych widać chyba najbardziej. Nawet w necie, dlatego jeden sklep internetowy ma dużo opinii :thumbdown: , a drugi znowu same :thumbup: praktycznie. I nie chodzi o cenę, to często sprawa drugorzędna, a o umiejętności handlowe, niektórzy nie nadają się bowiem do 'sprzedaży', lub przynajmniej do kontaktu z ludźmi :)

Luk tu masz racje co do znajomości przynęt/zanęt na topie po przez sprzedawców, u mnie w mieście jest jeden sklep tylko który ma coś tam Lorpio i coś tam Drennana . Mój Wujo który ma 2 sklepy wędkarskie i hurtownie wędkarską również tylko sprowadza to co się sprzedaje mu najlepiej , co ludzie biorą z hurtowni od niego czyli Jaxon, York itp itd. Twierdzi że nie opłaca się drogiego towaru sprowadzać bo będzie leżała ta kasa w magazynie , dlatego też operuje on głównie nisko budżetowymi towarami, owszem ma coś z Shimano itp ale nie za wiele, skupia się głównie na taniźnie , szkoda bo chciałbym wpaść do niego do hurtowni, powiedzieć idę po koszyki drennana i przypony i przy okazji daj mi zanęte jakąś nowość z górnej półki , co masz jeszcze nowego z tych firm ?. Ale tak nie jest, wpadam po coś przejde całą hurtownie i owszem z Marcela coś sobie zakupie i z Dragona czasem jakąś nowość wezmę bo w to inwestuje żeby nowości mieć, ma pewnie jakąś umowe z Dragonem itp nie wnikam.

Druga sprawa to jest taka że sprzedawca ograniczony jest i wmawia Ci " Po co Ci tam jakieś Shimano jak tu masz to i to w super cenie " ah żal słuchać. Ja chcę "coś" więc pytam o to a nie że mi sprzedawca wyjeżdża z tym co on ma i na siłe wkręca że to jest wyznacznik tego co bym chcial, ale pytanie ? z jakich materiałów składa się kołowrotek firmy X a kołowrotek Firmy Shimano ? no i tu już sprzedawca jak umie to sie obroni a jak nie to coś tam bąknie i po gadce :P
Krzysztof

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
« Odpowiedź #22 dnia: 31.01.2016, 20:19 »
Atraktory już dostępne w sklepach wędkarskich. Czekamy jeszcze na inne nowości np. pellet Fine Method i zanęty Method Feeder.

Offline stas1

• Ekspert
  • Reputacja: 304
  • Łowię, bo lubię
    • Galeria
« Odpowiedź #23 dnia: 31.01.2016, 20:25 »
Ciekawe kto we Wrocku będzie miał te rarytasy :D
Staś
Klasyczny Feeder

Offline Major

• SklepTrabucco.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 31.01.2016, 20:29 »
Nie są bardzo drogie więc każdy sklep sprzedający Lorpio powinien obok GP je mieć.

Offline Grzesiek1975

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 5
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #25 dnia: 08.01.2017, 20:13 »
Jak one pachną? Czy któryś atraktor z tej serii jest o zapachu karmelu?