Autor Wątek: Feeder 3,90-4,20 m na rzekę Odrę  (Przeczytany 6848 razy)

Offline Arunio

• Ekspert
  • Reputacja: 525
  • Życie jest krótkie, a łowić się chce!
    • Galeria
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Feeder 3,90-4,20 m na rzekę Odrę
« Odpowiedź #15 dnia: 29.01.2017, 19:28 »
Takie wyzwania niestety stawia kochana Oderka ... ale ogólnie myślałem o mocniejszych kijkach...
Dzięki za podpowiedź i czekam na więcej :-)))
Ale ja wędkuję na Odrze.
Arek

Offline fido40

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 04.02.2017, 00:35 »
Powiem tak... mam 5 federków najmocniejszy do 100 g c.w. Parę razy próbowałem łowić na Odrze ale kijki te były za giętkie, dlatego szukam czegoś mocniejszego sztywniejszego... wciąż szukam :-))))
Koniec tyki, czas na koszyki :-)

Offline katmay

• Ekspert
  • Reputacja: 563
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #17 dnia: 04.02.2017, 00:56 »
Scr heavy feeder

Marcin

Marcin

Offline zby

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 7
  • Świat poszedł do przodu...
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 04.02.2017, 12:26 »
Powiem tak... mam 5 federków najmocniejszy do 100 g c.w. Parę razy próbowałem łowić na Odrze ale kijki te były za giętkie, dlatego szukam czegoś mocniejszego sztywniejszego... wciąż szukam :-))))

Jesienią Kupiłem Tubertini Goliath 4,2 m, c.w. do 200 g. Przed zimą nie miałem zbyt dużo czasu na testy ale przekonałem się, że daje radę w nurcie, gdzie kończyły się możliwości Daiwa Aqualite 3,9 m do 180 g.
W zestawie są dwie szczytówki 5 i 6 oz. A wiec optymalne obciążenie to przedział 150-180 g. Rzuciłem cięższymi zestawami ale to mało komfortowe. To towar ze starej oferty, w ubiegłym roku zapłaciłem 250 za szt. Wycofany z oferty Tubertini zastąpiły go wędki z linii river. Rożnica to korek na rękojeści i dodatkowa szczytówka. I cena... Polecam,w razie potrzeby służę dodatkowymi informacjami.
Zby

Offline fido40

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 6
  • Ulubione metody: tyczka i feeder
« Odpowiedź #19 dnia: 06.02.2017, 23:48 »

Jesienią Kupiłem Tubertini Goliath 4,2 m, c.w. do 200 g. Przed zimą nie miałem zbyt dużo czasu na testy ale przekonałem się, że daje radę w nurcie, gdzie kończyły się możliwości Daiwa Aqualite 3,9 m do 180 g.
W zestawie są dwie szczytówki 5 i 6 oz. A wiec optymalne obciążenie to przedział 150-180 g. Rzuciłem cięższymi zestawami ale to mało komfortowe. To towar ze starej oferty, w ubiegłym roku zapłaciłem 250 za szt. Wycofany z oferty Tubertini zastąpiły go wędki z linii river. Rożnica to korek na rękojeści i dodatkowa szczytówka. I cena... Polecam,w razie potrzeby służę dodatkowymi informacjami.
No i zaczyna się robić ciekawiej... dzięki za podpowiedź.
Koniec tyki, czas na koszyki :-)