Autor Wątek: Matrix Horizon S Class vs Matrix Slim Legend  (Przeczytany 1943 razy)

Offline Alleius

• Ekspert
  • Reputacja: 46
  • Ulubione metody: feeder
Matrix Horizon S Class vs Matrix Slim Legend
« dnia: 06.03.2017, 15:42 »

Szanowni,
usiłuję znaleźć sensowne porównanie pracy obu tych kijków i nigdzie nic nie ma, nawet sprzedawcy w znanym sklepie handlującym Matrixem nie potrafią powiedzieć wiele. Z filmów na YT (po francusku) udało mi się dowiedzieć tylko tyle, że choć Slim Legend ma nieco mniejszy CW, to jednak blank ma pracę szczytowo-progresywną, podczas gdy S class to bardziej parabolik (chyba że coś popieprzyłem, co jest zresztą bardzo prawdopodobne, bo maturę z francuskiego zdawałem 24 lata temu ;-).
Mam w związku z tym pytanie do właścicieli Slimów. Jak on się sprawdzi w roli zbliżonej do pickera, czyli do delikatnego łowienia na krótsze dystanse? No i przede wszystkim - czy będzie stanowić wartościowe uzupełnienie dla Horizona S Class?
PS. Przepraszam, że dubluję to pytanie, bo zadałem je już raz w innym wątku, ale wtedy nie dokopałem się jeszcze do tego filmu na YT.

Offline jaasieek

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 17
  • Feeder Fans
Odp: Matrix Horizon S Class vs Matrix Slim Legend
« Odpowiedź #1 dnia: 06.03.2017, 20:13 »
Porozmawiaj z kolegą Dżamukka, to jest osoba , która doskonale zna produkty Matrixa. Jak oglądałem te wędki na targach to Slim Legend to ładna cienko blankowa wędka o pełnej paraboli, bardzo ładna praca. Horizon S Class ma pracę bardziej szczytową, dzięki czemu można osiągnąć dalsze odległości. Dżamukka wszystko Ci opowie.

Offline Alleius

• Ekspert
« Odpowiedź #2 dnia: 06.03.2017, 20:18 »
Porozmawiaj z kolega Dżamukka, to jest osoba , która doskonale zna produkty Matrixa. Jak oglądałem te wędki na targach to Slim Legend to ładna cienko blankowa wędka o pełnej paraboli, bardzo ładna praca. Horizon S Class ma pracę bardziej szczytową, dzięki czemu można osiągnąć dalsze odległości.  wszystko Ci opowie.
Dzięki, :beer:

Offline Syborg

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 983
  • Ulubione metody: spinning
« Odpowiedź #3 dnia: 06.03.2017, 20:21 »
Z filmów na YT (po francusku) udało mi się dowiedzieć tylko tyle, że choć Slim Legend ma nieco mniejszy CW, to jednak blank ma pracę szczytowo-progresywną, podczas gdy S class to bardziej parabolik (chyba że coś popieprzyłem, co jest zresztą bardzo prawdopodobne...)...

Popieprzyłeś ;)
Jacek

Offline Alleius

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 06.03.2017, 20:22 »
Na to wygląda ;-)