Autor Wątek: Zimowa brzana, klenie oraz dipowane robaki. Feeder w lutym na rzece La Marne  (Przeczytany 9149 razy)

Offline Sebek Francja

• Ekspert
  • Reputacja: 231
  • Bez wędki czuję się jak nie facet
    • Wędkarstwo Francuskie
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Powiedz - jakiej kamery używasz?
Jakość filmu rewelka :bravo: :bravo:
Jeszcze mnie nie stać na kamerkę,
Aparat Canon Sx710 HS kupiony na wyprzedaży za 50% ceny ;D

MrProper

• Gość
To muszę przyznać ze jestem w szoku ???
Nigdy nie robiłem dokumentacji filmowej aparatem, a tu proszę :D

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder
Bardzo fajny film :) Leci :thumbup: i mam nadzieję że pod Twoimi skrzydłami kolega złapie coś więcej niż drzewo :) Oby tak dalej :narybki:
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
  • Ulubione metody: method feeder
Bardzo fajny film :) Leci :thumbup: i mam nadzieję że pod Twoimi skrzydłami kolega złapie coś więcej niż drzewo :) Oby tak dalej :narybki:

Oby kormorana.
Mega akcja. Popłakałem się ze śmiechu ;D
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie

Oby kormorana.
Mega akcja. Popłakałem się ze śmiechu ;D
A jak ja się śmiałem. On dopiero zaczyna ale w zeszłym sezonie miał wyniki super. Sporo brzan złowił na jedną  wędkę. ,  którą  mu użyczałem ale w tym sezonie leci na Grubo, 
Drzewa,  bobry,  ptaki,  wszystko. Tu jest Francja co nie ucieknie bo noe zdąży to kończy na patelni. ;D

Offline Mosteque

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 2238
  • MFT
Naucz kolegę wędkę przy holowaniu trzymać. I pompować lepiej ;)
Krwawy Michał

Viva la libertad, carajo!

Offline Opos

• Ekspert
  • Reputacja: 179
  • Uśmiechaj się w każdy dzień :)
  • Ulubione metody: feeder

Moja dziewoja też ma czasem problem z pompowaniem :) Ten nawyk trzeba sobie wyrobić jak np. u niektórych przytrzymywanie szpuli przy zacięciu to norma.
Rafał
Sandacz 52 cm
Jesiotr 115 cm
Karp 75 cm
Leszcz 59 cm
Lin 40 cm
Karaś 43

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie

Moja dziewoja też ma czasem problem z pompowaniem :) Ten nawyk trzeba sobie wyrobić jak np. u niektórych przytrzymywanie szpuli przy zacięciu to norma.
Oj ile razy ja zapomniałem  złapać szpulę. Teraz już  automatycznie ale pamiętam  ile ryb się  straciło

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
Graty Sebastian, dobry film! :thumbup: Oby tak dalej!

Co do dendrobeny - na włos najlepiej założyć jest dwie (jak jest większa ryba) - ale w ten sposób, że ucinasz głowę i zakładasz pozostałe części, wsuwając push stopa do środka. Są wtedy krótsze na włosie ryba lepiej je zasysa. Ale jak jest mniejsza (np. płoć), wtedy sam hak robi grę, trzeba kombinować, zwłaszcza przy pustych braniach, co dobrze robiłeś.
A rzeka - jeżeli jest ocieplenie, to ryba dostaje impuls - i zaczyna żerować. Tak więc łowiłbym ile wlezie na Twoim miejscu :D
Lucjan

Offline jurek

• Ekspert
  • Reputacja: 202
No, Sebastian! :thumbup:
Jak to miło gdy młody człowiek bierze sobie rady do serca ;) W stosunku do pierwszej produkcji / zresztą bardzo udanej / to te w sumie przecież kosmetyczne zmiany dały wspaniały efekt :D  Właściwe proporcje w operowaniu kamerą na siebie i na otoczenie, rewelacyjnie pewna ręka jak na zdjęcia aparatem :bravo:  Dwaj muszkieterowie - Moc była z Wami, i niech tak zostanie :D
Sebek, cała przyszłość przed Tobą, kto wie... Wajdy już nie ma... Tylko pamiętaj, że wtedy nie będziesz miał czasu na :narybki:
A propos :narybki: to jestem bardzo ciekawy wyników trójmeczu Polska : Anglia : Francja na zlocie sig :P Uwaga seniorzy bo grozny, młody " yuppies " znad Marny :fishonhook:

Offline Sebek Francja

• Ekspert
    • Wędkarstwo Francuskie
Graty Sebastian, dobry film! :thumbup: Oby tak dalej!

Co do dendrobeny - na włos najlepiej założyć jest dwie (jak jest większa ryba) - ale w ten sposób, że ucinasz głowę i zakładasz pozostałe części, wsuwając push stopa do środka. Są wtedy krótsze na włosie ryba lepiej je zasysa. Ale jak jest mniejsza (np. płoć), wtedy sam hak robi grę, trzeba kombinować, zwłaszcza przy pustych braniach, co dobrze robiłeś.
A rzeka - jeżeli jest ocieplenie, to ryba dostaje impuls - i zaczyna żerować. Tak więc łowiłbym ile wlezie na Twoim miejscu :D
Fajnie, że się podobał.
Od 10 marca będą  już  regularne dwudniowe wypady w każdy  weekend.
No, Sebastian! :thumbup:
Jak to miło gdy młody człowiek bierze sobie rady do serca ;) W stosunku do pierwszej produkcji / zresztą bardzo udanej / to te w sumie przecież kosmetyczne zmiany dały wspaniały efekt :D  Właściwe proporcje w operowaniu kamerą na siebie i na otoczenie, rewelacyjnie pewna ręka jak na zdjęcia aparatem :bravo:  Dwaj muszkieterowie - Moc była z Wami, i niech tak zostanie :D
Sebek, cała przyszłość przed Tobą, kto wie... Wajdy już nie ma... Tylko pamiętaj, że wtedy nie będziesz miał czasu na :narybki:
A propos :narybki: to jestem bardzo ciekawy wyników trójmeczu Polska : Anglia : Francja na zlocie sig :P Uwaga seniorzy bo grozny, młody " yuppies " znad Marny :fishonhook:
Cały  czas Morda mi się  cieszyła  jak czytałem  Twoj komentarz. Bardzo miłe  słowa.
A jeśli chodzi o zlot to pisałem  że  data mi nie idpowiada wcale  i nie dam rady być. Przykro mi ::)