Autor Wątek: Pytanie do posiadaczy wędek odległościowych 3-składowych 420 cm  (Przeczytany 2438 razy)

Offline Jarekb11

• Ekspert
  • Reputacja: 112
A sprawa rozmieszczenia przelotek podyktowana konstrukcją wędki powoduje duże przeciążenia.

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Sprawdziłem z ciekawości swój kijek :-[
SHAKESPEARE SIGMA MATCH 420, 5-25 g.
Miarka wskazała 15 mm.

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
Zgadzam się chodziło mi tylko o zaznaczanie zależności miedzy grubością blanku a masą wędziska i tyczy się to ogólnie wszystkich wędzisk.
W katalogach podawana jest najwyżej waga danego wędziska, brak średnica blanku. Kupujący kieruje się wagą dokonuje zakupu i okazuje się że wędzisko jest relatywnie grube.
Ale może kiedyś to się zmieni :)
Tomek

Offline Modus

• Ekspert
  • Reputacja: 1274
  • Ulubione metody: trotting
Kupujący kieruje się wagą dokonuje zakupu i okazuje się że wędzisko jest relatywnie grube

Najlżejsze matchówki na rynku (Drennan Acolyte Ultra, Rive R-Waggler, Browning Sphere) mają cieńsze blanki niż cięższa konkurencja.

Offline Tomek81

• Ekspert
  • Reputacja: 120
  • Ulubione metody: method feeder
Kupujący kieruje się wagą dokonuje zakupu i okazuje się że wędzisko jest relatywnie grube

Najlżejsze matchówki na rynku (Drennan Acolyte Ultra, Rive R-Waggler, Browning Sphere) mają cieńsze blanki niż cięższa konkurencja.

I chwała tym firmom, to wyznacznicy jakości którzy wiedzą o co chodzi.
Tomek

aroo04

• Gość
Jeśli chodzi o ilość segmentów teleskopów to o ile Robinson ma ich chyba 6, albo 7, to Jaxon ma ich 4 (tylko jeden skład więcej od 3-składowych ;)) i jest to zasługa zastosowania 3 przelotek przesuwnych. Praca też jest niezła, bo im bliżej szczytówki tym zagęszczenie przelotek większe, w Robinsonie każdy odcinek ma zbliżoną długość, ale przez to jest z kolei o ponad 20cm krótszy w transporcie od Jaxona :) Faktycznie można by się jedynie czepiać, że mają 7 przelotek zamiast 13, czy 15 naprzykład, ale jak dla mnie to raczej zaleta :)

aroo04

• Gość
Sprawdziłem z ciekawości swój kijek :-[
SHAKESPEARE SIGMA MATCH 420, 5-25 g.
Miarka wskazała 15 mm.
To tutaj jest różnica zaledwie 3-4 mm :)