Autor Wątek: Wędzisko do method feeder  (Przeczytany 9975 razy)

Offline Lajter

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Wędzisko do method feeder
« Odpowiedź #15 dnia: 23.10.2014, 23:23 »
Za dużo łowisk to do wyboru nie mam. Jedynie prywatne stawy ,o których nic nie wiem i wody PZW.
A co do łowiska na którym zwykle łowie jest to zalewowy staw po kopalni wapnia ,stąd duże głębokości. Dno jest ukształtowane tak ,że duże głębokości występują wyłącznie w pojedyńczych odwiertach. A średnia głębokość to ok 10m. Metoda się nie nada ,ale na ciężki feeder można spróbować może karp weźmie

Offline andrzej

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #16 dnia: 12.11.2014, 22:02 »
Witam, a co sadzicie o wędziskach firmy Fox matrix Fox Matrix Carbo-Flex Feeder 9 ft 2,7 m cena nawet ujdzie zastanawiam się co do jakości tej firmy.

Offline Luk

• Administrator
  • Ekspert
  • Reputacja: 2078
  • Wędkarstwo rządzi!
« Odpowiedź #17 dnia: 12.11.2014, 22:17 »
Witaj Andrzej! Matrix ma raczej dobra opinię - nie jest takim gigantem jak Preston, Drennan czy Maver - ale daje radę i raczej robi dobre wędki. Ale trudno jest mi sie wypowiadać. Cena wskazuje na średnią półkę - a więc dobry i solidny produkt.
Lucjan

Offline andrzej

• Reputacja: 49
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #18 dnia: 12.11.2014, 23:18 »
Dziękuję  za odpowiedz, mam nadzieje ze firma FOX ma lepsze sprzęty niż ten co jest w małych sklepach wędkarskich .Na próbę zakupiłem w tym roku picera firmy robinson spodobało mi się łowienie na metodę i zamierzam kupić coś lepszego ale nie za wielka kasę.Mieszkam pod Krakowem a tam jest sklep który ma w swojej ofercie FOXA .Robinson daje rady ale ze łowię dość często nie wróże mu dobrze ,ale z karpikami po 5 kg daje rady.Jeszcze raz dzięki.. ANDRZEJ z DOLINY KARPIA.       

Offline Młody1990

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 24.04.2017, 19:39 »
Witam wszystkich jestem nowy na forum.Mam takie pytanie jaki kij kupić zeby powalczyć z karpiem 10 kg bo na komercji na której łowię jest troche takich karpi i jak juz wezimie to zero szans o to mój kij MITCHELL AVOCET FEEDER  T360 mozecie cos polec z góry  dziekuje za   pomoc.

Offline fish007

• Ekspert
  • Reputacja: 91
  • Method Feeder Fishing
    • Galeria
    • Method Feeder Fishing
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #20 dnia: 24.04.2017, 19:53 »
Witam wszystkich jestem nowy na forum.Mam takie pytanie jaki kij kupić zeby powalczyć z karpiem 10 kg bo na komercji na której łowię jest troche takich karpi i jak juz wezimie to zero szans o to mój kij MITCHELL AVOCET FEEDER  T360 mozecie cos polec z góry  dziekuje za   pomoc.

Na tego Mitchelka spokojnie pociągniesz karpia 10 kg a nawet 15kg, raczej nie w kiju problem
Method Feeder Fishing
https://www.facebook.com/Method-Feeder-Fishing-427686080710640/
Jazgarz - 26 cm
Ukleja - 26 cm
Piekielnica - 16 cm
Kiełb - 22 cm
Sumik Karłowaty - 44 cm

Offline Młody1990

• Nowy użytkownik
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 24.04.2017, 20:21 »
Dzięki wielkie kolego, pozdrawiam :)

Offline Tomek M.

• Reputacja: 57
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #22 dnia: 25.04.2017, 22:23 »
Lajter, dopiero przeczytałem Twój post, ten pierwszy. Tak sobie policzyłem rozmiar zbiornikia jaki wychodzi z podanej przez Ciebie powierzchni. Tysiąc metrów kwadratowych? Nie pomyliłeś się? To by dało np staw o wymiarach 50 na 20 meterów więc bardzo niewielki. Do tego jeszcze głębokość do 35 metrów- daje to niezłą dziurę w ziemi :) Sorki za takie wtrącanie się w Twój wątek, ale zaciekawiło mnie jak się łowi w takich zbiornikach. Z dalszych postów wynika, że może to być wyrobisko pokopalniane, więc sporo to tłumaczy. U mnie takie zbiorniki nie występują, więc się zaciekawiłem. Pozdrawiam- Tomek M.
Ps. Nie musisz odpowiadać oczywiście na mój post :)