Autor Wątek: Gruntówka 3,6 m (wody stojące, rzuty do 80 m z PVA, cena do 350 zł)  (Przeczytany 3641 razy)

Offline kALesiak

• Ekspert
  • Reputacja: 86
Korum Barbel 1,75 Lbs. Bardzo spolegliwa i uniwersalna. Zamówiłem jedną sztukę z opcją zwrotu. Domówiłem drugą sztukę :facepalm: Pod sygnałki - rewela. Na nurt - rewela. 4 karpiówki się kurzą w piwnicy, całkiem renomowanych firm. Szczerze polecam. Stosunek jakości do ceny - obrzydliwie nieprzystojny.

Offline MichalZ

• Ekspert
  • Reputacja: 38
    • https://posciel.to
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Ja też czegoś takiego szukam, zastanawiam się nad :
http://allegro.pl/na-splawik-grunt-daiwa-tornado-z-390-75-120g-i6742622892.html?reco_id=5e298605-84a1-11e7-8c08-6c3be5b47f48&ars_rule_id=201&bi_s=archiwum_allegro&bi_m=reco&bi_c=Product

Ja używam od paru miesięcy wersji Tornado Z 330 do 95g i powiem, że jak dla mnie bomba, wędziska kupiłem specjalnie pod sygnalizator. Piekna paraboliczna praca, fajnie się ładuje przy zarzucie i wielka przyjemność z holu.

Łukasz, ESP 56 g tym kijem można rzucać?
Michał

Offline Luuki

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 16
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Można tylko trzeba się przełamać :) jak to Daiwa ( ja osobiście ją za to lubię ) jest miękka i nie ma się co bać mocniej tym machnąć w obawie ,że coś się stanie.
Ładuje się pięknie, co do celności po lekkim treningu powtarzalność rzutów jest  bardziej niż zadowalająca. 
Jeśli mogę Ci coś doradzić to możesz śmiało brać wersje do 120g, mój znajomy ją ma i w samej pracy wędziska nie ma różnicy, za to faktycznie w rzutach wykazuje więcej mocy .

Łukasz

Offline zlotowq

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 0
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Po waszej pomocy i filmie Luka wybrałem Korum Barbel Rod 12FT 1.75lba, do tego kołowrotek Kołowrotek Okuma Travertine TRB 55 Baitfeeder. Dziękuję wszystkim za pomoc.