Hmm....
W sumie to ja się już trochę nakombinowalem i pare wedek przerobiłem. Teraz kompletowalbym zestaw trochę inaczej, mianowicie:
- Picker 2,7m taki średniej mocy. Można podłubać taka wędka jak i względnie sobie poradzić z kilku kg bonusem.
- Carp Feeder z Drennana w wersji Combo. W tym momencie mam 3 i 3,3m do dyspozycji, co pozwala cieszyć się mniejszymi i średnimi rybami, a także ogarniać niezle bonusy. Na komercji kij spisuje się świetnie. Dopalka pozwala polepszyć właściwości rzutowe, co ma czasem znaczenie. Wersja combo jest nieco sztywnawa w dolnych partiach, ale nie ma tragedii, a bywa to tez zaleta.
- Method Feeder w wersji Combo. Większa moc, większe możliwości, przy odpaleniu na 3,6m można całkiem daleko rzucać (trzeba jednak nabrać wprawy). Kij znajdzie tez zastosowanie na rzece, ale z naprawdę ciężkimi koszykami nie bardzo.
- kij 3,9 m do łowienia na większej odleglosci, lub tez z większym CW na rzekę, na większe uciągi.
W tym momencie ogarniasz drobnicę, komercje, dłuższe i dalsze rzuty, większe ryby i uciag rzeki. Szeroki wachlarz możliwości i długości

Nie znaczy to, ze mam racje, ale w takim zestawieniu masz niemal wszystko