Polecam produkty machtronic, ceny od 20 do ponad 200 zł . Używam modelu k5 który jest mały, lekki oraz bardzo wygodny w użytkowaniu. Jeżeli szukacie lampki do 80 zł która nie świeci jak halogen to szczerze polecam. Zasilana trzema małymi paluszkami.
Taki mały offtop
Przeglądałem drukowany katalog firmy, którą wspominasz. Tam są też sugerowane ceny detaliczne; latarki u nich potrafią kosztować nawet 2tysiące

Zastanawiam się, z czego one są zbudowane - może jakaś platyna, albo inne brylanty??
Wydaje mi się, że jakość latarek tej firmy jest nieporównywalnie większa niż niektórych innych producentów, ale żeby taka cena... Oczywiście sugeruje się tam, że latarka przeznaczona jest np. dla wojska - rozumiem, że w tym wypadku musi być niezawodna, ale po co kłuć w oczy takim sprzętem "zwykłego" zjadacza chleba

Co do latarek "namiotowych" mogę polecić:

Latarka chyba już nieprodukowana, ale może znajdziecie ją gdzieś - jeśli tak, to ja brałbym w ciemno. Ma dwa tryby - świeci jak "zwykła" latarka i może być też zastosowana w namiocie - jak widać, daje światło z boku (w tym wypadku zastosowana jest świetlówka kompaktowa - moim zdaniem 3W) - z boku ma dwie możliwości świecenia jaśniej i ciemnej. Do latarki wchodzą 4 baterie paluszki R6