Autor Wątek: Kołowrotek do feedera - Okuma czy Ryobi  (Przeczytany 2676 razy)

Offline piotreks

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Kołowrotek do feedera - Okuma czy Ryobi
« dnia: 07.01.2018, 16:26 »
Witam,  zastanawiam się nad wyborem 2 kołowrotków bez wolnego biegu do feederów moje typy to: Okuma Epixor XT EPXT-40 FD lub   OKUMA EPIXOR LS EPL-40 FD.  Czy ktoś z Was używał tych kołowrotków? Jeżeli tak to jakie mają opinie? A może w kwocie do 500 zł za 2 sztuki polecacie coś innego? Byłem zdecydowany na Arctice lub Verum,  ale sprzedawca odradził mi twierdząc,  że coraz więcej Ryobi wraca z powrotem do serwisu. Nadmieniam, iż będą one używane przy Selektorach  XS Master Feeder 3,30m 75g.  Z góry dziękuję za pomoc.

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
Odp: Kołowrotek do feedera
« Odpowiedź #1 dnia: 07.01.2018, 17:18 »
Ja polecam Tobie Spro Cresta 4000. Bdb kołowrotek w rozsądnej cenie, którego używam od 1,5 sezonu. Zmieścisz się w kwocie 500 zł za dwie sztuki i jeszcze na żyłkę do obu wystarczy 8)
Pozdrawiam Seba

Offline piotreks

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 3
Odp: Kołowrotek do feedera - Okuma czy Ryobi
« Odpowiedź #2 dnia: 07.01.2018, 17:22 »
Powiem szczerze, że nad tym Spro Cresta się zastanawiałem,  więc będę musiał jeszcze przemyśleć temat☺️

Offline Biały

• Ekspert
  • Reputacja: 64
Łukasz Białas, Wałcz

Offline Shreku82

• Ekspert
  • Reputacja: 719
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Kołowrotek do feedera - Okuma czy Ryobi
« Odpowiedź #4 dnia: 07.01.2018, 17:34 »
Wiem że piszesz o kołowrotkach bez wolnego biegu, ale na przekór mogę polecić Ci Okuma Longbow XT 630 lub 640. Bardzo dobre kołowrotki w przystępnej cenie :) za 500zł kupisz 2 wraz z żyłką :) ja używam pod feederem cały poprzedni rok  i jestem zadowolony,  tym bardziej że przy stosunkowo cienkich żyłkach i dość sporych rybach ( hole nawet po pół godziny) nie skręca tak bardzo żyłki a hamulec pracuje bardzo płynnie :)
Patryk

Życie jest zbyt krótkie, by nie jeździć na ryby 😀