Autor Wątek: Browning Force Feeder Extreme FD 860- POMOCY!!!  (Przeczytany 1340 razy)

Offline sam77

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Browning Force Feeder Extreme FD 860- POMOCY!!!
« dnia: 29.01.2018, 17:32 »
Witam,
zabrałem się dziś za smarowanie kołowrotków przed nowym sezonem... Do smarowania 'poszedł" też wyżej wymieniony kołowrotek, pierwszy raz go smarowałem od nowości (zakup z początku 2017r).Całe wnętrzności nasmarowałem oraz rolka ale jeszcze coś mnie podkusiło oby zerknąć na sprężynę od kabłąka >:( Niestety zacząłem to robić od dup... strony, odkręciłem śrubkę wypadły części i za nic nie potrafię tego złożyć. Wśród tych części jest drut w kształcie "z" (foto2) i nie mam pojęcia jak powinien być zamontowany.. :'(. Czy może ktoś z was posiada taki kołowrotek i mógłby zrobić zdjęcie jak powinien być ten drut zamontowany? Nie jest to trudne wystarczy odkręcić jeden wkręt (foto3, zaznaczony wkręt) i delikatnie zdjąć osłonę i wszystko powinno być widać.
Pierwszy raz spotkałem się z takim sposobem/patentem montażu i wymiękam >:(
Z góry dzięki za pomoc!

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Browning Force Feeder Extreme FD 860- POMOCY!!!
« Odpowiedź #1 dnia: 29.01.2018, 17:56 »
Ta maskownica/ zaślepka z reguły trzyma sprężynę, by ta miała właściwą pozycję.

Masz tam 2 "systemy". Jeden to sprężyna, a drugi to zbijak kabłąka.
Zbijak to ten długi i masywniejszy drut, który ma nawet swoje miejsce i wchodzi aż do kosza.
Sprężynka w tym wypadku ma jakiś plastikowy trzpień i drucik.
Włóż więc ten drucik w oczko plastikowego trzpienia - kombinowałbym, że te krótsze ramię wchodzi w ten plasticzek, zaś dłuższe w otwór ramienia kabłąka- chociaż trzeba spróbować.
Zazwyczaj wygląda to tak (aczkolwiek może być na odwrót ;) , więcej kombinacji i tak nie ma) :
- czerwona strzałka to sprężyna- wchodzi w ten mniejszy, okrągły otwór ;
- zielona strzałka to zbijak- wchodzi w ten szeroki otwór ramienia.

Czesiek

Offline sam77

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: feeder i spinning
Odp: Browning Force Feeder Extreme FD 860- POMOCY!!!
« Odpowiedź #2 dnia: 31.01.2018, 12:20 »
Dzięki za odpowiedź. Wczoraj jeszcze trochę męczyłem się z zmontowaniem tego w całość. Problem polegał na prawidłowym ustawieniu tego druta w kształcie "z" oraz plastikowego trzpienia na sprężynie oraz na zamknięciu tego  pod zaślepka aby nie wyskoczyło. Kombinowałem i wymyśliłem że wszystko ustawiam , przykręcamy ramie a na końcu wciskam sprężynę od dołu i zakładam zaślepkę :D Udało się :D