Autor Wątek: Podajniki typu hybrid  (Przeczytany 816 razy)

Offline sander

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 52
Podajniki typu hybrid
« dnia: 06.05.2018, 14:27 »
Panowie nie śledziłem przez "chwilę" rynku a tu tyle nowości :D Chciałbym uzupełnić sprzęt do metody o podajniki typu hybrid. Z tego co widzę to rozważenia warte są trzy opcje:

1. guru hybrid
2. preston dura banjo
3. drennan method bomb

Nie mam możliwości pomacania tego w realu i muszę zdać się na zamówienie internetowe. Który z tych koszyków zabiera najwięcej futru? Piszę to oczywiście o wersji large. Nie łowię woreczkami pva a miksem 50:50 lub samym peletem. W przypadku prestona widzę, że są trzy rodzaje amortyzatorów- light, medium i heavy. Najczęściej nastawiam się na leszcze w około 2kg. Przyłów to karpiki 2-3kg i liny. Który amortyzator będzie odpowiedni light czy medium?

Offline Jako.M

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 3
Odp: Podajniki typu hybrid
« Odpowiedź #1 dnia: 06.05.2018, 18:50 »
W sklepie na D masz podane wymiary wszystkich trzech podajników.
Moim faworytem jest tutaj Guru hybrid. Ma bardziej aerodynamiczny kształt od Prestona i chyba lepsze trzonki z amortyzatorem. Sposób montażu zarówno żyłki głównej jak i przyponu do trzonka jest moim zdaniem łatwiejszy niż w Prestonie. Sam amortyzator chyba też trwalszy. Po kilkudziesięciu komercyjnych karpiach od 1 do 8kg moje dwa trzonki z amortyzatorami w wersji heavy których używam naprzemiennie są ok. Natomiast koledze na podobnych rybach pękły dwa amortyzatory Prestona.
Marek