Witam! Wiem, że jest pełno już takich tematów, ale potrzebuję indywidualnej rady. Poszukuję wędki głównie do methody pod koszyczki od 20 do 50g no i jeżeli chodzi o parametry to długość 3,60m, niestety odpadają krótsze z racji tego, że będę nią łowił też na rzece o małym uciągu, ale jest odrobine zarośnięta no i na zaporówce głębokość max do 3,5m w najgłębszym miejscu i na jakieś nieduże komercje. Szukam czegoś o CW max 90, 80g, ale nie mniej. Waga wędki nie ma dla mnie znaczenia, chodzi mi głównie o dobrą widoczność brań na szczytówce, nawet tych drobnych, ponieważ u mnie dominuje leszcz w graniach 0,5-4 kg oraz żeby jako tako te rybki trzymała, bo zdarzają się karpiki takie do 8, 10 kg. O widoczność brań karpi się nie boję, lecz chodzi o troszkę mniejsze ryby w granicach kilograma, dwóch. Budżet jaki chce przeznaczyć na wędkę to granice 220-270 zł. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam!

Mam na oku tą wędkę Trabucco, ale nie znalazłem o niej zbyt dużo opinii może ktoś mógłby coś doradzić w tym temacie albo podpowiedzieć coś innego. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam!
https://sklepdrapieznik.pl/sklep/trabucco/22551-trabucco-precision-rpl-feeder-evo-36-90g.html