Autor Wątek: Team Daiwa Power Method Feeder 3,66/70 g  (Przeczytany 4303 razy)

Offline maciek_krk

• ⚡⚡⚡⚡⚡
  • Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 520
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Team Daiwa Power Method Feeder 3,66/70 g
« Odpowiedź #15 dnia: 25.08.2018, 20:15 »
Cena informacja! Dzięki :thumbup:
Pozdrawiam,
Maciek

Offline jazgarek

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 119
« Odpowiedź #16 dnia: 02.09.2018, 10:10 »
Udało mi się przetestować Daiwę z podpiętym X-Aero 4000 i żyłką Hyper Sensor 0,235.

Power Method 12 ft ma ogrom mocy. Wrzucam dwa zdjęcia - pierwsze pokazuje jak fajnie potrafi zapracować podczas odjazdu, a na drugim można zobaczyć, że z silnej "czwórki" na drugim końcu zupełnie nic sobie nie robi.

Łowiłem podajnikami Preston ICS XL - 30 i 45 g oraz L 30 i 45 g. Szczytówka 2 oz dawała radę, choć już przy XL 45 g odczuwałem pewne obawy. Myślę, że ze szczytówką 3 oz Daiwa obsłuży również mały wariant ESP. Maksymalnie udawało mi się zarzucać na 75 m, gdzie 70 m było dość komfortowe. Większe odległości to kwestia plecionki ze strzałówką oraz lepszej techniki. Potencjał rzutowy Daiwa zdecydowanie ma, więc wszystko jest do osiągnięcia.

Ja jestem zadowolony, właśnie czegoś takiego szukałem.
Kuba

Offline kordi

• Ekspert
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #17 dnia: 03.09.2018, 09:59 »
Dzięki za fajną reckę.
Podobnie jak Maciek szukam mocniejszej Daiwy i ta była na topie, tylko że na filmach S. Ringersa wygląda na zdecydowanie bardziej miękki kijek, a tu wychodzi jednak na to że jest mocarna i sztywnawa.
Tak że raczej zdecyduję się na nową wersję Cast'izm, na filmach widać że mają sporo mocy ale też są bardziej spolegliwe niż ta TDPMF.