Siemka 
Koledzy potrzebuje zakupić wędkę dystansowa, dobra i w miarę budżetówkę która pozwoli mi od czasu do czasu połowić regularnie na 60-70 metrach.
Wpadł mi w oko ten model, czy ma ktoś może jakieś doświadczenia w praktyce z nim? Mam Genesis MF 3,30 i jest to mega fajna wedka, dlatego pomyślałem o tym modelu.
Przeznaczenie to koszyki typu Bullet i Hybrydy od Guru.
Z góry dzięki za ewentualne podzielenie się doświadczeniami

Wybór myślę,że będzie dobry. Sam mam jaxona genesis w wersji 3.3 m 60g ,oraz 3.0m 45g. Oba kije sprawdzają mi się na tyle dobrze,że zastanawiam się na wersją 3.6 do 60g.
Teraz trochę praktyki. W testach rzutowych wersją 3.3m wyszło,że mogę spokojnie sięgać 50m,zaś górna granica wraz z zachowaną celnością,to 55m. Przy czym kołowrotek mam założony o realnej wielkości 5000.
Zastanów się jaki faktyczny dystans jest Ci potrzebny. Jeżeli 60m,śmiało pójdź w wersję 3.6m 60g . Uważam,że genesis mają nieco większy wyrzut niż w teorii. Zdarzyło mi się już miotać podajnik 60g+zanęta i to bez problemu,za to praca wędki jest na prawdę przyjemna.
Jeżeli 60m,to tylko 3.6 60g.
Możesz pomyśleć o shimano alivio,lub coś z flagmana,ale suma sumarum,nie widzę,by te marki w tej cenie,były lepsze od jaxona.