Autor Wątek: Kosz Flagman Inspiration vs Traper GST vs Robinson TX3  (Przeczytany 2407 razy)

Offline MaRaS!

• Ekspert
  • Reputacja: 63
  • Ulubione metody: method feeder
Witam Panowie
Jako że "cały czas do przodu" jak to mówił pewien Jacek, nadszedł dla mnie czas na zakup swojego pierwszego kosza wędkarskiego. Nie chcę kupować dwa razy tylko powiedzmy raz a dobrze zatem od razu zdecydowałem się że będzie to kosz na nogach d36. Mamy listopad zatem szał wyprzedażowy przed nami a co za tym idzie możliwość "wyrwania" w dobrych pieniądzach sprzętu który nas interesuje. Moim zdaniem wspomniane kosze są bardzo podobne do siebie a jeżeli chodzi o trapera i robinsona to wręcz bliźniacze, dodam jeszcze że mam zamiar albo dokupić albo zrobić sobie dodatkowo krzesło obrotowe tak jak np pokazał w swoim filmie Dawid Moska. Jeżeli chodzi o kosz trapera i robinsona to są do kupienia po rabatach w sklepach za około 1450zł natomiast na stronie natury do jutra jest promocja między innymi na kosz inspiration który w tej chwili jest do kupienia za 1690zł. Mam pytanie do użytkowników tych koszy lub ludzi którzy mieli okazje te kosze pooglądać, pomacać itd i jakie mają wrażenia. Czy warto jest dopłacić te 250zł do kosza flagmana ? (nie ukrywam że wizualnie najbardziej mi się podoba), z drugiej strony za 250zł można kupić jakiś kawałek osprzętu do tego kosza. Zatem Koledzy pomóżcie bo pieniądze jak dla mnie nie małe i wolę się poradzić bardziej doświadczonych ;)

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
Odp: Kosz Flagman Inspiration vs Traper GST vs Robinson TX3
« Odpowiedź #1 dnia: 01.11.2020, 20:57 »
Jeżeli masa kosza nie jest dla ciebie przeszkodą. Pisze tu o masie 20 kg to weź kosz armadale. Kosz jest na nogach d36. Dodatkowo osprzęt pasuje od jaxona. I na stronie natury był chyba poniżej 1400zł. Ja mam armadale kolega Berez ma jaxona bliźniaczą konstrukcję ale bez obrotowego oparcia. Raczej nie narzekam.

Offline Matthis

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 19
  • Ulubione metody: feeder
« Odpowiedź #2 dnia: 01.11.2020, 21:00 »
Sugeruję dzwonić do sklepu na stronie mogą mieć że oczekują dostawy. Ale mogą mieć na stanie ja tak miałem z federem grantham . Pozdrawiam.

Offline adamk

• Zaawansowany użytkownik
  • Reputacja: 50
« Odpowiedź #3 dnia: 01.11.2020, 21:32 »
Jeśli dobrze rozumiem to cena kosza ma istotne znaczenie - w tym przypadku rozważ analizowanie ceny total, tj. kosz + wózek/system transportowy itp.
Nawet jeśli nie kupisz "jutro" to dokupisz za chwilę jak do wagi kosza dodasz przymocowane akcesoria/uchwyty + to co załadujesz w szuflady...

Offline MaRaS!

• Ekspert
« Odpowiedź #4 dnia: 02.11.2020, 09:12 »
Jeżeli masa kosza nie jest dla ciebie przeszkodą. Pisze tu o masie 20 kg to weź kosz armadale. Kosz jest na nogach d36. Dodatkowo osprzęt pasuje od jaxona. I na stronie natury był chyba poniżej 1400zł. Ja mam armadale kolega Berez ma jaxona bliźniaczą konstrukcję ale bez obrotowego oparcia. Raczej nie narzekam.
Ten kosz skreśliłem z uwagi na to że jest to konstrukcja stalowa a co za tym idzie to problemy z korozją która niewątpliwie tutaj się pojawi.
Dziękuję za odpowiedź :thumbup:

Offline MaRaS!

• Ekspert
« Odpowiedź #5 dnia: 02.11.2020, 09:15 »
Jeśli dobrze rozumiem to cena kosza ma istotne znaczenie - w tym przypadku rozważ analizowanie ceny total, tj. kosz + wózek/system transportowy itp.
Nawet jeśli nie kupisz "jutro" to dokupisz za chwilę jak do wagi kosza dodasz przymocowane akcesoria/uchwyty + to co załadujesz w szuflady...
Zarówno cena jak i "uniwersalność" - wózek transportowy posiadam więc problemu z transportem  nie będzie. Posiadam również część osprzętu typu duża półka boczna z parawanem, jakieś fajki itp na pewno dokupić będę musiał feeder arm ponieważ mój mam na d25.

Dzięki za odpowiedź :thumbup: