Autor Wątek: Kruszarka  (Przeczytany 12017 razy)

Offline kucus22

• Robinson
  • Ekspert
  • Reputacja: 186
    • Galeria
  • Ulubione metody: gruntówka + sygnalizator
Odp: Kruszarka
« Odpowiedź #30 dnia: 28.10.2016, 19:13 »
Pozwoliłem sobie odśwież temat. Od ostatniej odpowiedzi minęło trochę czasu. Może ktoś z kolegów ma do zaproponowania jakąś kruszarkę w rozsądnych pieniądzach. Dodam, że +- 100 zł za kawałek plastiku nie wchodzi w grę. Pozdrawiam.

Ja w tym sezonie stosowałem kruszarkę NGT, kupioną za małe pieniądze na allegro. Do pelletu, kulek czy ziarna wystarczająca. Owszem twarde przynęty, wymagają włożenia nieco siły w proces kruszenia. Bywało też , że oblepiały mi się te zęby, jednak za te pieniążki nie spodziewajmy się Kordy z metalowymi kolcami :D

Link z innego sklepu
https://www.isklepwedkarski.pl/pl/p/NGT-Kruszarka-do-kulek,-pelletu,-ziaren-z-raczka/2711

MrProper

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 28.10.2016, 20:32 »
Może takie coś :D Ale to już dla cierpliwych ;)

Jedyne 79zł :-[

Offline Sebula

• Ekspert
  • Reputacja: 225
  • Ulubione metody: wędkarstwo karpiowe
« Odpowiedź #32 dnia: 28.10.2016, 21:01 »
Kruszarka Kordy kosztuje - 12 funtów mała, 15 duża. W necie pewnie będzie ciut taniej. Cena nie bierze się  tylko z kosmosu, w środku jest jakiś ultramocne tworzywo, ostre jak cholera. Jednak nie działa to dobrze przy np. suchych pelletach 8 mm.

Pewnie za logo Kordy dodali z 4 funty ;D

Potwierdzam :thumbup: Używam "małej" Kordy i do kruszenia twardych pelletów raczej się nie nadaje, ale kulki proteinowe, które dodaję czasem do miksu lub kiełbasek - jak najbardziej się nadaje :thumbup: Jest solidna i dobrze trzyma się ją w ręku. Co do tej duże, zdania są podzielone: ponoć źle leży w ręce i trudno się ją mieli, no i trzeba mieć murarską łapę ... Po całym sezonie używania nie ma na niej śladu uszkodzenia :thumbup:
Pozdrawiam Seba

Offline fishunter1990

• Ekspert
  • Reputacja: 905
  • Przystawka i Laying-on Gruntówka z alarmem
« Odpowiedź #33 dnia: 29.10.2016, 18:05 »
M
Jak chcecie mielić na potęgę to proponuje młynek do kawy (albo śrutownik 8) ).

Hubert, a propos śrutownika, posiadam śrutownik do słodu, taki jak ten:

http://allegro.pl/srutownik-stolowy-mlynek-na-slod-do-zboza-browin-i6139421759.html

Powiem tak: nie chcę więcej żadnego elektrycznego badziewia - od młynków do kawy, po młynki w zestawie z sokowirówką (ps. zajechałem legendarną prl-owską "Katarzynę" mieląc chleb tostowy). Teraz to możesz tylko swoje ramię zajechać jak z 50 kg pelletu zmielisz :P. A tak na poważnie, to mielę śrutownikiem wszystko: ziarna (kuku, konopie, mieszanki dla gołębi), pellety, kulki itp. itd. Jednym słowem WSZYSTKO. Kolejnym plusem jest regulacja frakcji mielenia - można śrutować kukurydzę czy inne w/w na b.grube cząstki (ziarna kukurydzy w połowie lub grubsze), także można w domu przygotować sobie zapas "mielonki' i nad wodę zabierać gotowce bez potrzeby kupowania plastikowych kruszarek.
Wolę łowić niż łapać...🎣🍺😉

Offline kmc23

• Aktywny użytkownik
  • Reputacja: 13
  • Ulubione metody: feeder i spinning
« Odpowiedź #34 dnia: 29.10.2016, 19:02 »
Dzięki wszystkim za opinie. Na razie rezygnuję z zakupu, będę obserwował serwisy aukcyjne - nóż-widelec coś trafię ;)
Rano nie brały, potem przestały.

Offline Majki

• Ekspert
  • Reputacja: 105
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #35 dnia: 03.01.2019, 19:17 »
Odświeżam temat :)
pojawiło się coś na rynku nowego ?
ta z prologic wygląda ciekawie, można dorwać za 120pln,
Crush'n Boilie Pellets Crusher Prologic