Łowiąc budżetowymi wędkami jak Jaxon Genesis Pro Methods Feeder, Shimano Alivio, Daiwa Black Widow, czy Mikado Black Draft mogę powiedzieć że wędki te były wykonane ponad przeciętnie. Mam na myśli zero rzeczy o które mozna by się przyczepić, do rekreacyjnego wędkowania, w miarę oszczędnym budżecie jak najbardziej pozycję

przede wszystkim dobre technicznie, bardzo fajnie pracujące

Potem przyszedł czas na Garbolino Challengera, Trabucco Precision, Korum Feeder Rod i Preston Super Feeder.
Z tych ciut droższych modeli od poprzedników na minus wyróżnił się Preston Super Feeder który był dość przeciętnym kijem, z dupiatymi szczytówkami. Jak chodzi o estetykę Koruma, Garbolino czy Trabucco dużych różnic na plus nie wyłapałem do w stosunku do tańszych wędek. Były one ciut lepsze ale różnica była na tyle mała że nie można powiedzieć by była przepaść.
Potem w moich poszukiwaniach nastał czas marki Drennan której jestem wierny po dziś dzień. Najlepszy stosunek cena/jakość mnie.
Podsumowując, dużo wędek w przedziale cenowym ok 200 zł (+/- 50 zł) oferuje dzisiaj taka jakość że jeśli chodzi tylko o gołe wędkowanie oferują one wszystko to co wędkarz potrzebuje do celnego zarzucania, sprawnego holu itp.