Autor Wątek: Ringers Method Micros 2 mm  (Przeczytany 10504 razy)

Offline tomek-kun

• Ekspert
  • Reputacja: 22
  • Ulubione metody: waggler i feeder
Odp: Ringers Method Micros 2 mm
« Odpowiedź #30 dnia: 22.02.2019, 06:48 »
Trotka to fajny sklep. Ostatnio brałem u nich skisłe masło od firmy Maros. Zamówiłem w poniedziałek o 14, we wtorek o 9 już paczka była w paczkomacie.
Tomek

Offline Mejdzer

• Użytkownik
  • **
  • Reputacja: 7
« Odpowiedź #31 dnia: 22.02.2019, 06:55 »
Tez mam to samo masło i na Rybomanii dokupiłem jeszcze smak Panettone i Sweetcorn/Kukurydza

Offline tomek-kun

• Ekspert
  • Reputacja: 22
« Odpowiedź #32 dnia: 22.02.2019, 06:57 »
Niezłe daje po nosie nie? :P Łowiłeś już na to masło? Jakie efekty? Słyszałem o nim bardzo dobre opinie. Nie licząc zapachu :D
Tomek

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #33 dnia: 22.02.2019, 06:58 »
Zgadzam się w 100% Trotka to mój ulubiony sklep zawsze w drodze po pracy. Muszą jedynie dostępność poprawić bo często angielskich rzeczy brakuje w sezonie. W sezonie zobaczymy czy ich pellet jest lepszy niż mieszanka skretting Coppens. Jeśli tak to warto dołożyć grosza jak nie lepiej przy tańszym towarze zostać.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #34 dnia: 22.02.2019, 10:43 »
To będzie mój 3 sezon jak używam microsa, wcześniej testowałem kilka innych pelletów, ale ten moim zdaniem jest najlepszy, od polowy zeszłego sezonu mieszam go pol na pol z skrettingiem i wyniki sa bardzo dobre, fakt ze ja zawsze łapie na mix, nigdy na sam pellet.
Przygotowanie jest bardzo proste, zalewam pellet w całości woda, odsączam wodę po 2 min i dodaje sypkiej zanęty.
W międzyczasie jak się rozkładam, zanęta wchłonie resztkę wody i mix nadaje się już do podajnika.
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline Mejdzer

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 22.02.2019, 11:06 »
Niezłe daje po nosie nie? :P Łowiłeś już na to masło? Jakie efekty? Słyszałem o nim bardzo dobre opinie. Nie licząc zapachu :D

W zeszłym roku łowiłem 2 razy na komercji i raz na PZW na skisłe masło ale bez rezultatów. Daje po nosie jak cholera, pól dnia musiałem wietrzyć pokój. Więcej go w domu nie otworze :)
W tym roku będę testował dalej, nie poddaje się

Offline Mejdzer

• Użytkownik
  • **
« Odpowiedź #36 dnia: 22.02.2019, 11:07 »
Przygotowanie jest bardzo proste, zalewam pellet w całości woda, odsączam wodę po 2 min i dodaje sypkiej zanęty.

Jakiej zanęty dodajesz?

Offline masters

• Ekspert
  • Reputacja: 30
« Odpowiedź #37 dnia: 22.02.2019, 12:47 »

Jakiej zanęty dodajesz?

Głównie robię dwa mixy, jeden z F1 Green Sonu a drugi z method mixem Sonu, 70/30 ( pellet/zanęta).
Shimano Super Ultegra AX 12`+ Shimano Twin Power 4000HG, Shimano Super Ultegra AX 10,6` + Shimano Sustain 4000FG, Matrix Superbox S36.

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
« Odpowiedź #38 dnia: 22.02.2019, 20:08 »
To będzie mój 3 sezon jak używam microsa, wcześniej testowałem kilka innych pelletów, ale ten moim zdaniem jest najlepszy, od polowy zeszłego sezonu mieszam go pol na pol z skrettingiem i wyniki sa bardzo dobre, fakt ze ja zawsze łapie na mix, nigdy na sam pellet.
W międzyczasie jak się rozkładam, zanęta wchłonie resztkę wody i mix nadaje się już do podajnika.

Wg mnie przy miksie nie ma sensu przepłacać. Ważniejsza jest zaneta sypka. Przy połowie na sam pellet to jego jakość ma znaczenie kluczowe.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃