Autor Wątek: Boczna półka Matrix 3D Collapsing Side Tray - prośba o opinie  (Przeczytany 1310 razy)

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
  • Ulubione metody: method feeder
Witam koleżanki i kolegów. Mam pytanie. Jestem w trakcie przechodzenia na Cuzo f2. Zamarzyła mi się taka zamykana półka jak w tytule. Czy ktoś ma i chce podzielić się opinią? Głównie interesuje mnie czy warto i czy jest praktyczna bo trochę kosztuje i czy nada się cuza bez podnóżka w sensie funkcjonalności i stabilności.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
Odp: Boczna półka Matrix 3D Collapsing Side Tray - prośba o opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 18.03.2019, 19:38 »
Mam takową półkę. W sumie jeszcze paru użytkowników by się znalazło.
Spełnia swoją funkcję i nic się nie rozleciało póki co, więc chyba dobrze?
Półka ma niezgorsze gabaryty i własne nogi rozsuwane. Można więc ją stabilnie ustawić i nawet pokusić się o montaż akcesoriów na jej nogach (a co!). Do fotela montuje się jednopunktowo, ale nie stanowi to jakiegoś wielkiego problemu. Ja montują ją za pomocą ramienia uniwersalnego 30cm, a nie bezpośrednio do nogi. W takim ustawieniu mam wszystko idealnie w zasięgu ręki bez odrywania pleców od fotela. Jak jest z jej ustawieniem w Cuzo nie wiem, mam fotel Matrixa.
Pasuje na nogi 25,30 i 36. Łatwo ją utrzymać w czystości i można myć wężem na ogródku.
Jest bardzo zbliżona konstrukcja z Prestona bodajże. Ma dodatkowy bonus w postaci kieszeni po wewnętrznej stronie wieka. Może to być fajny gadżet dla niektórych osób.
Czesiek

Offline pitry1987

• Ekspert
  • Reputacja: 69
« Odpowiedź #2 dnia: 18.03.2019, 20:26 »
Mam takową półkę. W sumie jeszcze paru użytkowników by się znalazło.
Spełnia swoją funkcję i nic się nie rozleciało póki co, więc chyba dobrze?
Półka ma niezgorsze gabaryty i własne nogi rozsuwane. Można więc ją stabilnie ustawić i nawet pokusić się o montaż akcesoriów na jej nogach (a co!). Do fotela montuje się jednopunktowo, ale nie stanowi to jakiegoś wielkiego problemu. Ja montują ją za pomocą ramienia uniwersalnego 30cm, a nie bezpośrednio do nogi. W takim ustawieniu mam wszystko idealnie w zasięgu ręki bez odrywania pleców od fotela. Jak jest z jej ustawieniem w Cuzo nie wiem, mam fotel Matrixa.
Pasuje na nogi 25,30 i 36. Łatwo ją utrzymać w czystości i można myć wężem na ogródku.
Jest bardzo zbliżona konstrukcja z Prestona bodajże. Ma dodatkowy bonus w postaci kieszeni po wewnętrznej stronie wieka. Może to być fajny gadżet dla niektórych osób.

Dziękuję za opinię. Jak do Matrixa pasuje to i do Cuzo da radę:) A jak długo ją użytkujesz? A wieko da się zablokować w każdej pozycji. Czy mechanizm ten jest solidny, bo to istotne dla pełnienia roli ochrony przed słońcem i deszczem. No i żeby rąk  nie przycięło jeśli łatwo i szybko się wyrabia i przestaje trzymać.
Bo rybka lubi pływać i to nie w patelnianym oleju 😃

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #3 dnia: 18.03.2019, 20:31 »
Jak nadarzy się okazja do złapania na jakimś łowisku pod Warszawą, to zapraszam do obejrzenia tej półki na żywo. Mam taką, i na razie sobie ją chwalę, chociaż była używana może kilkanaście razy. Będziesz miał od razu możliwość przymierzenia sobie jej do fotela :)

Offline Wonski81

• Ekspert
  • Reputacja: 939
« Odpowiedź #4 dnia: 18.03.2019, 20:35 »
Wieko można blokować w każdej pozycji.
Wszystko trzyma jak należy, palców nie przygniata. Nie wiem czy to patent na wieki, ale budzi zaufanie. Zawiasy też dają radę i nie powinno się tam nic rozlatywać.
Półkę użytkowałem niemal cały ubiegły sezon. W tym sezonie zaliczyła dwa wypady póki co.
Czesiek