Autor Wątek: Proca do kulek proteinowych i pelletu, na średni dystans  (Przeczytany 1618 razy)

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Witam, jaką procę polecacie do kulek proteinowych i pelletu na odległość 30-40 m?
Konrad

Offline Mimi

• Ekspert
  • Reputacja: 77
  • Lets go fishing!
  • Ulubione metody: method feeder
Odp: Proca do kulek proteinowych i pelletu, na średni dystans
« Odpowiedź #1 dnia: 21.05.2019, 08:24 »
Używam właśnie do kulek proteinowych oraz pelletow do nęcenia takich 12-18 mm Guru catapult. Gdy mi przyszła byłem niezadowolony, wydaje się delikatna w porównaniu do tych ciężkich proc drennana chociażby. Guru ma cienką gume, wydawało mi się że będzie to proca na kilka razy. Ostatnio nęce też nią wałkami z pelletów i musze przyznać że latają na fajne odległości. Im mam ją dłużej tym częściej używam. Jak dla mnie idealna do nęcenia pojedynczymi kulkami/pelletami 15mm + na odległości do 40m

Offline Koń

• Moderator Globalny
  • Ekspert
  • Reputacja: 533
« Odpowiedź #2 dnia: 21.05.2019, 09:47 »
Na taki dystans też mogę polecić procę Guru, tą pomarańczową. Spokojnie doniesie kulkę 20 mm na 40 metr lub dalej. Minus jest taki, że większymi kulkami i pelletami będzie trzeba nęcić pojedynczo, lub po dwie sztuki - więcej nie wejdzie.

Trochę większą pojemność mieszka ma wersja zielona tej procy (Incredible Pult), ale ona jest już na tyle mocna, że moim zdaniem nęcenie na 30 metrach będzie niecelne. Jest jeszcze proca Foxa - Rangemaster PowerGuard. Występuje z dwoma mieszkami, Method (do kul z zanęty) oraz Multi Pouch - do pelletów, kukurydzy i kulek. Ten ostatni mieszek jest już wyraźnie większy, spokojnie można nęcić kilkoma dwudziestkami, lub kilkunastoma czternastkami. Przy czym zwróć uwagę, że to także jest mocna proca, i na dystans 30-40 metrów może być słaba efektywność. Za to jeśli przyjdzie Ci nęcić okolice 50-60 metra, to zarówno Fox, jak i Guru dadzą radę - zabierają tylko różne ilości towaru. Powyżej tego dystansu w obydwu zaczynają się (przy kulkach) problemy z celnością, i tam już lepiej będzie rzucać kobrą.

Offline Azymut

• Ekspert
  • Reputacja: 578
  • Ulubione metody: waggler i feeder
« Odpowiedź #3 dnia: 21.05.2019, 10:04 »
Dodam od siebie ze proca Guru jak większość produktów tej firmy, jest po prostu piekna i stylowa. Prawdziwe cacuszko, z fajnym systemem regulacji długości gumy. Piękna.
https://www.instagram.com/match_n_feeder/

PB:
Karp 93 cm, (83 cm PZW)
Amur 83 cm,
Jesiotr 110 cm,
Lin 52 cm,
Karaś pospolity 41 cm,
Karaś srebrzysty 44 cm,
Leszcz 69 cm,
Jaź 50 cm,
Płoć 37 cm.

Offline warcianin

• Ekspert
  • Reputacja: 39
Odp: Proca do kulek proteinowych i pelletu, na średni dystans.
« Odpowiedź #4 dnia: 21.05.2019, 10:10 »
Fajne te proce guru  ale widziałem też proce od esp do necenia kulkami z dużym podajnikiem miał ktoś z nimi doczynienia?
Konrad