Autor Wątek: Daiwa Windcast Feeder 3.60/120g + Daiwa Regal-Z BR 3000 - czy to dobry wybór?  (Przeczytany 2328 razy)

Offline vincentdangogh

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 1
  • Ulubione metody: method feeder
Witajcie :)

Chciałbym zakupić nowy sprzęt do połowu ryb (metoda i pellet feeder). Upatrzyłem sobie wędzisko Daiwa Windcast Feeder o długości 3,60 metra oraz CW 120g oraz kołowrotek Daiwa Regal-Z BR 3000. Czy ktoś z Was miał do czynienia z wędziskiem lub kołowrotkiem? A może ktoś posiada obydwa sprzęty? W 90% łowię karpie, liny, leszcze, amury do 5kg. Co do wędziska to jestem przekonany do niego już w 90% natomiast nie bardzo wiem czy dobrą wielkość kołowrotka wybrałem. Regal-Z dostępny jest również w wielkościach 3500/4000/4500 ale pomyślałem, że lepiej zakupić 3000 i mieć jak najlżejszy sprzęt (oczywiście na ile to możliwe). A może zaproponowalibyście zupełnie coś innego? Będę wdzięczny za wszelką pomoc ;D :narybki:

Offline dfq

• Ekspert
  • Reputacja: 4
  • Ulubione metody: method feeder
Mam te wędki (360/120g i 390/150g)  - bardzo dobra jakość i mają zapas mocy.
Na  360/120g spokojnie mozna łowić rybki od 5kg do +15kg.
Nieco delikatniesza seria feederów Daiwy to Procastery.
Co do kołowrotka myśle ze rozmiar jest OK.
Ja uzywam Okumy  Travertine (serie 35,40 i 45) i najbardziej mi pasuje do tej wedki model 40
ktory rozmiarowo i wagowo (ok 330g)  jest mniej wiecej odpowiednikiem tej Daiwy BR 3000

Znów jestem

Offline p^k

• Ekspert
  • Reputacja: 93
Sprzet dobry,
nasi koledzy z Feeder Team Rzeszów na te kije lapali.
Co do kolowrotka to wielkosc bedzie ok. Daiwa ogolnie ma duza rozmarowke wiec modele 3000/4000 beda rozsadnym wyborem.

Daiwa 3500/4500 maja jedynie glebsze szpule, na ktore nawiniesz wiecej zylki.

Kija masz tu w akcji:
a tu pare slow o nim [36'20"]: 
Z wędkarskim pozdrowieniem, 
- Paweł :fish: