Autor Wątek: Odległościówka: Mivardi Parabellum Match vs Parabellum Rev2  (Przeczytany 539 razy)

Offline pike22

• Nowy użytkownik
  • *
  • Reputacja: 2
Wszedłem niedawno w posiadanie fabrycznie nowej odległościówki Mivardi (zakup w wędkarskim sklepie internetowym), której to model, ostatni raz obecny był w katalogu tej firmy w 2019 roku. Mój "Parabellum Rev2", bo o nim mowa, różni się nieco szatą graficzną i nieco zmienioną końcówką rękojeści od pierwszej wersji Parabellum (nie miałem jej w rękach, ale jest trochę zdjęć i filmów w sieci z jej udziałem). Na firmowej wszywce materiałowego pokrowca, widnieje napis "Made in Korea". Czy ktoś z Szanownego Koleżeństwa miał okazję łowić jednym i drugim modelem i może coś napisać w kwestii ich walorów użytkowych? Chodzi mi o to czy " w drugiej odsłonie" dokonano zmian kosmetycznych w malowaniu/grafice, czy też zmianom uległ też sam blank bądź jego uzbrojenie. Pisząc wprost - czy jedna i druga wędka to użytkowo ten sam kij?
Dziękuję i pozdrawiam, Adrian.

Offline N3su

• Ekspert
  • Reputacja: 319
  • Ulubione metody: spinning
Odp: Odległościówka: Mivardi Parabellum Match vs Parabellum Rev2
« Odpowiedź #1 dnia: 09.07.2021, 17:07 »
Rev 2 już w 2016 wszedł. Zmiany to głównie kosmetyka 2 ma fajniejszy dolnik. Oba kije użytków identyczne. Świetne finezyjne uniwersały na średni dystan.