Pomocy.
Wynająłem przez stronę Ryanair auto w wypożyczalni Hertz. Zaznaczyłem opcję pełnego ubezpieczenia. Zapłaciłem wszystko z karty debetowej. Teraz dostałem mail, że to pełne ubezpieczenie to jest z osobnego podmiotu jakiegoś co się zowie Rentalcover.com i że mam się upewnić, czy moje auto objęte jest podstawowym ubezpieczeniem CDW. Nigdzie tego znaleźć nie mogę. Jak na razie telefon podany na rezerwacji (do Hertza) nie odpowiada.
Co ciekawe jeszcze znalazłem info, że na lotnisku mają mi pobrać jakąś kaucję z karty kredytowej i nie akceptują debetowych. W ogóle nie akceptują debetowych przy rezerwacjach online. To bardzo ciekawe, bo ja taką kartą zapłaciłem.
Właśnie wiedziałem coś o tej kaucji i chciałem tego uniknąć, płacąc pełne ubezpieczenie, bo wiem, że wtedy kaucji nie pobierają. Ale jak to nie jest ich ubezpieczenie tylko z zewnątrz to już nie wiem sam, co się dzieje.
Żeby się nie okazało, że ponieważ nie dysponuję kartą kredytową, to mi auta nie wydadzą i zostanę zdumiony bez transportu na lotnisku

Orientujecie się co i jak?
Edit: udało mi się dodzwonić. Będę musiał i tak wpłacić kaucję, mimo ubezpieczenia pełnego, ale mogę użyć karty debetowej.