Pablo widzę, że nikt nie podjął tematu, więc ja napiszę kilka słów, mianowicie przed takim "problemem" stałem w zeszłym roku i całą zimę poświęciłem żeby nabyć dobrą bolonkę z tym, że ja szukałem 6-cio metrowej. Dodam, że w życiu przerobiłem sporo bolonek i posiadam między innymi shimano aspire. Szukając przeczytałem wszystkie możliwe fora, obejrzałem filmy na YT, rozmawiałem z kim tylko się dało a wnioski jakie wysunąłem to, trabucco energhia odpadła na wstępie, nie będę pisał o negatywach ale.. nie jest dobrą wędką. Rozmawiałem z użytkownikiem Colmica Fiume do 18g, chwalił ale powiedział, że jest za delikatna. Nastawiłem się na Mavera i nawiązałem kontakt z P.Adamem Krukiem, dystrybutorem Mavera na Polskę, umówiłem się z nim na jednym z CPN. Przyjechał i przywiózł kilka sztuk, pomachałem i jedna mnie zauroczyła mianowicie model superVELOCE, piękna praca właśnie taka jaką wymarzyłem, porównywalna do bezkonkurencyjnej Aspirki shimano. Myślę, że właśnie taka jaką Ty potrzebujesz. Nie była tania bo kosztował 1250zł ale warta tej sumy. Jeżeli będziesz chciał też nawiązać kontak z P.Krukiem to daj znać, człowiek bardzo pomocny i da się z mnim pogadać.
Tomek